• Pattanások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! 16 éves korom óta szedtem a harmonet fogamzásgátlót, majd 2007-ben átváltottam triregolra. Pár hónap múlva pattanások jelentek meg az arccsontomon és a hátamon. Bőrgyógyászhoz fordultam aki roaccutant és diane35 írt fel. Gyönyörű lett a bőröm, majd ismét harmonetet szedtem 2009-ig, amikor is abba hagytam a fogamzásgátló szedését, mert gyermeket szerettünk volna a férjemmel. Azonban 2 hónap múlva ismét jelentkeztek a tünetek, ismét bőrgyógyászhoz fordultam. Ekkor aknenormint és cypromixet írt fel. Ettől nem javultam 3 hónap alatt. Felkerestem egy természetgyógyászt , aki mindenféle vitamint írt fel. Továbbra is szedtem a cypromixet és a vitaminokat, így helyrejöttem. 2010. októberében ismét abbahagytam a cypromixet és februárban ismét előjöttek a pattanások, de most is csak az állcsontomon és a hátamon. Azonban most viszketnek; és felszedtem 10 kiló pluszt és nagyon magas a libidóm, ingerlékeny lettem. Egészségesen táplálkozom, rendszeresen szedek vitaminokat (herbalife), napi 1,5-2 liter vizet iszom és alszom 8 órát. Mi lehet az ok? Hogyan lehetne végleg megszüntetni?

        Dr. Gál Mónika válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező! A pattanásosság ma már nem csak a kamaszok betegsége. Az Ön életkorában sem ritka. A hormonális fogamzásgátlók csak addig hatékonyak a pattanások esetében, amíg szedi. Az Aknenormin (és egyéb isotretinoin ) tartós hatású lehet, amennyiben a teljes előírt dózist beszedi, ami testsúlykilogrammonként 120 mg-ot jelent, napi 30-40 mg-os adagokban.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 04., 16:28; Megválaszolva: 2011. július 13., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés