• Érbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, mely bár tudom, hogy 20 év felett is gyakori, nagyon megijeszt. Kb. 17 éves korom óta figyelhettem meg jobb combom felső részén pókhálószerű erezeteket, melyek idővel egyre terjedtek. Most már mindkét lábamon helyenként megjelennek, sőt az idő elteltével halványan alakulnak ki egyre töb helyen. Megfigyelte, hogy arcomon is kezd kis helyen láthatóvá lenni, persze még halványan, de míg a lábat takarni lehet, az arcot nem, és aggódom, hogy idővel erősödik. 1,63 m magasságomhoz 50 kg társul, nem mondhatom, hogy a túlsuly az oka, sőt csalédomban sincsenek hasonló esetek, tehát nem örököltem. Nemrégen a Pilates-t választottam mint mozgásforma, mivel gondolom, hogy nem jár az izmok és lábak túlságos erőltetésével, és mozgás csak ajánlott ilyen esetben is. Mi lehet az oka, hogy ezek kialakulnak, valamint mit tehetek, hogy előzzem a továbbiak alakulását? Lehet komolyabb betegség az oka, mellyel érdemes egy orvost megkeresnem? Ha igen, akkor bőrgyógyászt vagy sebészt kell látogatnom? Nagyon aggódom, mivel még fiatal vagyok, és nagyon kellemetlen takargatni a lábat emiatt, főleg nyáron a hőségben. Segítéségét előre is köszönöm.

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! A pókháló vagy másnéven seprűvénák kialakulásának többféle oka is lehetséges. Általában van örökölt hajlam a háttérben, ami nem jelenti azt, hogy a felmenői között ilyen tüneteknek kellene lennie, mivel nem a betegség, hanem az arra való hajlam öröklődik. Érsebészeti vizsgálatát javaslom!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 02., 12:14; Megválaszolva: 2011. július 05., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy