• Arckrém

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Már 10 éve használok olyan arckrémet amely 0,1 %-ban tartalmaz Creme Locoid-ot. Legutóbb amikor a gyógyszertárban elkészíttettem a krémet, felhívták a figyelmemet, hogy ez tartós használat esetén káros lehet. Ezt követően két bőrgyógyász szakorvost is felkerestem. Az egyik véleménye szerint ilyen hígításban nem okoz károsodást, a másik szerint abba kellene hagynom a használatát. Négy hétig megpróbáltam más krémet használni (bőrgyógyász által felírt hidratálót). Sajnos a negyedik hét végére már a mellkasomon, nyakamon és a mellemen is ekcémához hasonló tünetek jelentkeztek. Annak ellenére, hogy ott nem is használtam eredetileg a Locoid tartalmú krémet. Miután újra elkezdtem a Locoid tartalmú krémet alkalmazni a tüneteim megszűntek. Kérem tájékoztasson, hogy valóban ártalmas-e ebben a hígításban ez az összetevő. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a ekcéma témában

        Kedves Kérdező! Néhány hétig szabad használni a szteroidos krémet, még hígításban is, sajnos hozzászokás alakul ki, és egyre magasabb szteroiddózis szükséges a tünetek kezelésére. Fokozatosan próbáljon meg leszokni, úgy, hogy egyre ritkábban használja, talán akkor nem lesz ilyen drasztikus romlás. Meg kellene próbálni bőrproblémáknak megfelelően valamilyen alternatívát keresni, ebben a bőrgyógyász fog tudni segíteni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 29., 19:28; Megválaszolva: 2011. június 30., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés