Visszatérő acne conglobata

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Május végén fejeztem be egy 9 hónapos Aknenormin-kezelést acne conglobatara. A bőrgyógyászom szerint akkor szokott visszatérni a betegség, ha góc van a szervezetben. Nekem az elmúlt egy-két héten már elkezdtek újra megjelenni a pattanások és a zsíros bőr is, de kiderült, hogy valószínűleg gócosak a manduláim. (Vérvizsgálat alapján a hormonjaim rendben vannak, nincs policisztás ovarium szindrómám, egészségesen táplálkozom, eleget sportolok, kevés stressz ér, viszont a vérképem szerint secunder chlamidia pneumonia-fertőzésem van.) Kérdésem az lenne, hogy ha eltávolítjuk a manduláimat, megszűnik-e majd magától a bőr zsírossága és a pattanások? A helyi kórházban csak ősszel tudnának megműteni, de akkor én már elköltözöm külföldre;, hogyan tudnám még a nyáron megműttetni magam? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Bodnár Edina válasza Visszatérő acne conglobata témában

A mandulaműtéttel nem szűntethető meg a bőr zsírossága, de a pattanások száma csökkeni fog. Ha a területileg illetékes kórházban nem tudják vállalni a műtétet, akkor megpróbálkozhat a klinikával.

Megválaszolva: 2011. július 06.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Lipoma, basalioma
1 hónapja melanoma szűréskor kisméretű pár mm basalioma-t találtak az orrom külső szélén a szemem felé, illetve szövettan nem erősítette meg, de a nyár...
Napozás basalioma
Jó napot kívánok! 40 éves férfi vagyok és pár héttel ezelőtt a mellkasomról egy basalioma lett eltávolítva. Az orvos tájékoztatása szerint ez a naptól...
Pattanások a háton
Kedves Doktornő! Évek óta gyulladt pattanások jelennek meg a hátamon. Korábban bőrgyógyász által javasolt gyógyszeres kezelés és gyógyszertári kikevert krém...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte