Fényérzkeny bőr?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Húgyúti fertőzésre háziorvosom Ciprinol 500mg tablettát írt fel és azt mondta, bár szép az idő, ne menjek napra miatta. Olvastam is a ritka mellékhatások közt, hogy érzékenyebbé teheti a bőrt. Kérdésem az lenne, hogy ez mennyire komoly? Egyáltalán ne is menjek ebben az 5 napban amíg szedem nappal ki, vagy azért nm kell ennyire tartani a dologtól? Esetleg bőrt fedő ruhában, napvédő krémet használva azért nem lesz bajom? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza fényérzékenység témában

Kedves Kérdező!

Ez azt jelenti, hogy kerülje a direkt fényhatást, ne menjen napozni, szoláriumba, illetve ne tartózkodjon a napon. Természetesen a következő 5 napban is elmehet a boltba és a munkahelyére is, de ha kinn tartózkodik, akkor viseljen ruhát és kenje be a bőrét fényvédővel.

A gyógyszer szedése alatt bőre érzékenyebb lesz a napsugárzással szemben, könnyebben leég, piros kiütések, hólyagok jelenhetnek meg rajta, illetve viszketés jelentkezhet. Ha bármelyik fenti tünetet észlelné, azonnal menjen napvédett helyre.

Kérdés: 2011. június 16., 08:41; Megválaszolva: 2011. június 16., 22:04
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szívinfarktus után szolárium?
Tisztelt WebBeteg! Tavaly szeptemberben myocardiális infarktusom volt. Katétereztek, és megállapították, hogy egy 25%-os szűkület maradt a...
Okoz-e fényérzékenységet a Duac...
Tisztelt Cím! Érdeklődöm, hogy a Duac gél (összetevők: benzoil-peroxid és klindamicin-foszfát) arcon történő alkalmazás esetén okoz-e...
Bőrbetegség
segicséget szeretnék kérni mert a hátamon és a melkasomon barnaés ezeket ha levakarom mintha hámlana a bőröm lejön de ujra viszanő  ha nappal...
Fényérzékenység
Tisztelt doktorur/doktorno! Azt szeretnem megtudni hogy ha mar jartam borgyogyasznal es fenyerzekenyseget allapitott meg nalam es kaptam gyogyszereket ra...
Melanóma eltávolítás után milyen...