• Anyajegy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt bőrgyógyász! Félévente járok bőrgyógyászati szűrésre, nemrég vágtak ki egy pici, fekete anyajegyet, ami "gyanús" volt.. Egy régi anyajegyem 2 hete elkezdett fájdogálni, főként nyomásra pl. ha hozzáér a nadrág, stb. Látszólag nincs változás, nem nagyobb, nem változott a fprmája , sem a színe. Varratszedéskor megmutattam a bőrgyógyásznak, de ő csak sietősen ránézett és azt mondta, minden rendben van. Azt olvastam, figyelni kell az olyan régi anyajegyekre (is), amelyek furcsán viselkednek, pl. viszketnek, fájnak, mert a rosszindulatú burjánzások hamar áttétet adnak. Tudom, látatlanban nehéz bármit mondani, de mégis szeretném kikérni a tanácsát, hogy érdemes-e / kell-e erősködnöm, vagy ez tényleg csak valami ártatlan dolog? Köszönöm válaszát!

        Dr. Gál Mónika válasza a anyajegy témában

        Kedves Kérdező! Valóban nem lehet megbízhatóan nyilatkozni egy anyajegy státuszát illetően dermatoszkópos vizsgálat nélkül. A csatolz fotón szabad szemmel egy enyhe színbeli szbálytalanság látszik. A véleményem nem helyettesíthet egy dermatoszkópos szakvizsgálatot. Annál inkább sem, mert egy anyajegy esetében mindig fontos az előző vizsgálat eredménye is ( ha van ilyen), mert a változás mértéke sokszor legalább annyira fontos, mint az aktuálisan látható kép. Ha Ön lát változást vagy nyugtalanítja a fájdalmo és az érzékenység, természetesen javasolt egy soronkívüli kontroll elvégzése.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 10., 15:04; Megválaszolva: 2011. június 14., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés