Pigmenthalványítás-terhesség

Szép napot! Pár éve napégés miatt jelentkezett az arcomon pigmentfolt. Halványítására unitone 4 krémet használtam, ami hatására csak a nyári időszakban jött elő mérsékelten. Viszont most 6 hetes terhes vagyok, és a nap hatására megint kezd erősödni, de nem tudom, hogy az állapotomban használhatom-e.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza pigmentfolt témában

Kedves Kérdező!

A pigmentfoltok kialakulásának az okozója minden esetben kóros fényhatás. Terhességben a megváltozott hormonális viszonyok erősen fogékonyítanak pigmentfoltok, májfoltok, ún. kloazmák kialakulására. Halványító krémet semmiképpen, erős fényvédőt viszont mindenképpen javaslok a terhesség egész idejére. Utóbbi legyen lehetőleg 50+ faktorszámú sé az arc egészére kenje, ne csak a foltok területére!

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. május 27., 12:52; Megválaszolva: 2011. június 05., 22:11
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Barna folt a derekamon
Tisztelt Doktornő! Pár hete vettem észre a derekam fölött egy kis barna foltot. Nem viszket, nem hámlik, nem dudorodik ki. A nyáron sokat...
Anyajegyszerű terjedő foltok
TIsztelt Doktornő! Körübelül másfél éve 3 kis barna anyajegy pötty jelent meg a péniszemen. Az utóbbi időben figyeltem fel rá, hogy...
Mit lehet csinálni a kezemmel?
Tisztelt Doktor Úr/Nő!   Amint a képen is látható, egyik karom és a vállam festéksejtes elváltozásban szenved, születésem óta. Úgy...
Bőrelváltozás
Tisztelt Doktornő! A gátmetcésemtől 1 centimétere van egy sötétbarna folt. Anyajegy színű vagy sötétebb barna nem kiemelkedő, de edig nem volt...