• Aloe!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! Az előző kérdésemben tettem fel néhány gondolatot az aloe vera növénnyel kapcsolatban,én ugy gondolom hogy lehet-e erre vagy poitiv vagy negativ választ mindenképpen adni,egy orvos szakértőnak ismernie kell minden hasznos növényt ugy vélem,főleg az aloet ami egy rendkívül ismert növény,én a boltokban kapott be kevert anyagról érdeklődöm hanem a növény zselés anyagának milyenségéről használatáról...sajnálom hogy egy kielégítő választ nem kapok kérdésemre!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a aloe vera témában

        Kedves Olvasónk! Hazánkban a gyógynövények hatásaival és felhasználásával valóban nem orvosok, hanem természetgyógyászok, fitoterapeuták foglalkoznak. A nyugati medicinában ezeket elvétve alkalmazzuk, egyáltalán nem is oktatják az orvosi egyetemeken hatásukat. Az előző kérdésére válaszolva: Az aloet valóban nagyon széleskörűen lehet alkalmazni, magát a natúr növényt, nemcsak a kivonatát is érdemes alkalmazni. Hatása a sebgyógyulás terén tudományosan is bizonyított, a kollagénképződésben, keresztkötésben van szerepe. Acne ellenes hatás is ismert, de hegkezeléssel kapcsolatosan sokkal kevésbé hatékony, mint a korszerű mesterséges szerek. Azt nem tudom pontosan megmondani, hogy önnek ezt ajánlanám-e vagy inkább gyógyszernek minősülő készítményt, mert a problémáit nem ismerem, az alkalmazás időtartamát értelemszerűen szintén nem tudom így látatlanban megmondani. Leginkább enyhe stádiumokban javasolt önmagában, illetve a gyógyszeres terápia kiegészítőjeként. Viszont! Rengeteg allergiás reakciót már vele kapcsolatosan a saját praxisomban is, tehát óvatosan! Ha van további kérdése, írjon vissza, mert előző levelében a részletekre nem tért ki.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 26., 12:16; Megválaszolva: 2011. május 27., 15:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés