• Vajon menjek orvoshoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!Olyan problémám van ami már régóta zavar .Minden akkor kezdődött mikor elkeztem serdülni.Elkesztem nőni és szőrösödni.De viszont a lábam nagyon szőrös lett és utána az egész fenekem is elég erősen.Majd a köldököm alatt is kezdett és ahasam is elég szőrös lett.De a karom csak későbbkezdett el szőrösödni és ma már azis elég szőrös .A mellkasomon és a hátamon ekkor még nem is volt.Kb16 évesen erősen elkeztem hízni főleg pocakra mellre és fenékre,csípőre.Ekkoriban nem is szőrösödtem szinte semmités nem zavart mert mások már ilyenkor már teljesen kiszőrösödtek.De viszont egy fél éve észrevettem a melkasom és a hátamon is picit elkezdett erősödni a szőr az arconon mégy nem teljesen egybefüggő de terjed.Pedig azt hittem már nem szőrösödök már.Tesóm szinte alíg szőrös Testalkatra pedig ugyan az .Édesapám is szőrös,de neki a lábán kezén alig van és afenekén is kevesebb. A hasa melkasa nagyon és aháta is elég szőrös.Azt mondta ő is ilyenkorban kezdett el jobban szőrösödni. Nem tudom mit tehetnék.Valyon szőrösebb leszek mint édesapám?A hormonoknak valyon van valami köze,érdemes e elmennem hormonvizsgálatra?Mert a lábamon és a fenekemen nincs olyan hely ahol ne lenne nagy szőrszál.Ha hormonális meg lehet e állítani és visszafordítani.Vagy ha nem hány éves koromig tarthat.?

        Dr. Veress Dóra válasza a szőrösödés témában

        Kedves Kérdező! A szőrösődés mértéke öröklött tulajdonság, változtatni rajta sajnos nem lehet. Kb. a serdülőkorral kezdődik, és eltarthat jó ideig, amíg beáll a végleges állapot. Valószínűnek tartom, hogy azért lassult le egy időre, mert meghízott. A hízás alatt női hormonok termelődnek, illetve csökken a férfi hormonok aránya, ezzel magyarázható a szőrösödés átmeneti megállása. Hormonvizsgálatra menni nem érdemes, mert ez normális, élettani jelenség, semmi kóros nincs benne. Próbálja elfogadni magát ilyennek, és ha Ön tud természetesen viselkedni ilyen adottságokkal, akkor mások is el fogják fogadni!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 04., 19:25; Megválaszolva: 2011. május 05., 23:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés