• Kisebb anyajegyek eltávolítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Testem nagy részén, legfőképpen a hátamon és a mellkasomon elég sok kisebb-nagyobb anyajegy található. Észrevettem, hogy az utóbbi egy-két évben (főleg a mellkasomon) újabbak és újabbak jöttek, jönnek elő. Egy-kettő nagyobb, kitapintható a bőrön. Ezekről olvastam, hogy kimetszéssel eltávolíthatóak. Azonban nagy részük kisebb, barna pötty, ami nem türemkedik ki a bőrön. Ezeket el lehet távolítani valamilyen módszerrel? Ha ezek eltávolítására is a kimetszés a legmegfelelőbb módszer, ilyen nagymennyiségnél (kb. 15-20 db a háton és mellkason) hogyan oldható meg? Hallottam lézeres eljárásról is. Segítségét köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy témában

        Kedves Kérdező! Az anyajegyek eltávolítása nem biztos, hogy indokolt, attól, hogy kiemelkedik, még nem feltétlenül kell eltávolítani. A lézeres eljárás is egyfajta műtét, itt lézerrel választják szét a szöveteket, nem szikével. Érdemes elmennie bőrgyógyászhoz, hogy kiderüljön, szükséges-e az eltávolítás, ha igen, akkor kis műtétek formájában darabonként eltávolíthatóak a kritikus anyajegyek.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 03., 00:53; Megválaszolva: 2011. május 03., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: