• Bárányhimlő okozta sebhelyek felnőttkorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem, idén januárban 22 éves koromra túlestem a bárányhimlőn. Eléggé nehézkes lefolyása volt, 3 hétig tartott mig elmúlt az összes kiütés... Ma már április vége van és még mindig látszanak a kiütések helyei, azaz a sebhelyek. Némelyiknek csak körvonala van, viszont amelyek nagyobbak voltak, rózsaszinűek. Azt szeretném kérdezni, hogy mikor fognak már kifehéredni..? Úgy gondolom, hogy elég sok idő eltelt január óta, és mégis látszódnak. Mások ajánlata szerint napfény sem tesz jót, mert aztán tényleg nem múlnak el. Talán ez is lényeges dolog, hogy barna a bőrtipusom, nem annyira, de fehérnek sem mondható, szóval ha napfény ér, barnára sülök. Egyáltalán el fognak múlni, vagy mire számithatok? Válaszát is előre köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a bárányhimlő témában

        Kedves Kérdező! Látatlanban megmondani nem lehet, ha az irhát is érinti a folyamat, akkor hegesedésre kell számolni, ha csak a hám felső részét, akkor nem. A napfény valóban kerülendő, mert a felszínes hegeket is elcsúfíthatja, 50 faktoros fényvédő szükséges. Érdemes megpróbálkozni a Cictarixszal.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 26., 22:25; Megválaszolva: 2011. április 29., 09:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés