• Bőrkiütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Az utóbbi 3 hétben két alkalommal voltam bőrgyógyásznál ugyanazzal a problémával: először a comb belső felületén , bal hasfalon, hónalj gödrökben és mellett, ill. kézfejeken jelentkeztek kiütések, melyekre a doktornő dermatitis kmn-t állapított meg, erre szulfát-tartalmú kenőcsöt kaptam, ami úgy ahogy sikeresen elmulasztotta. Majd a használat abbahagytával száraz, piros foltok jelentek meg az előzőek helyén, erre is ugyanazt a diagnózist kaptam, ekkor már egy mentholos jellegű krémet kaptam. Ez utóbbinak nem érzem hatását, mivel az égő viszkető kiütések újra kialakultak. Ez mitől lehet? Illetve korábban nemi szerven és környékén viszkető hólyagok jelentek meg, amik mára elmúltak, de utánanézésem eredménye genitális herpes fertőzés lett, ezt ugyan orvos nem állapította meg. Lehet-e köze egyiknek a másikhoz, ill. mi a teendő ebben az esetben? A hólyagok már eltűntek. Köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! Vizsgálat nélkül érdemi választ nem tudok adni. A dermatitis kmn nem jelent speciális diagnózist,annyit tesz, hogy bőrgyulladás, ami gyakorlatilag a legtöbb bőrgyógyászati kórképre rámondható. Amennyiben felmerült, hogy herpeszről van szó, érdemes lenne ezt elmondani az orvosnak, hogy ennek ismeretében mondjon véleményt.Javasolt a kontrollvizsgálat.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 26., 15:18; Megválaszolva: 2011. április 27., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés