Heg eltűntetése

Lézersebész fibróma szerű elváltozásokat távolitott el az arcomon, és besüppedt a bőr, pirosas. Mikor lehet frakcionált lézerkezelést végezni? 6 hete történt a beavatkozás.Van aki szerint megkell várni a heg elhalványulását, más doktor szerint már most el kell kezdeni a kezelést, mert kialakult heggel nehezebb bármit is kezdeni.Egyébként már sokkal halványabb most a heg, mint a képen.Előre is várom a válaszát.Egy kétségbeesett beteg.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza műtéti heg témában

Kedves Kérdező!

A bőr műtéti vagy egyéb sérüléseit követően kb. 6 héttel indul el a hegképződés és több hétig tart. Egyéni hajlam határozza meg, hogy kinél milyen mértékű a hegesedési hajlam. A kialakult hegek azután sokáig vörösek, általában fél-egy év kell, hogy elhalványuljanak. Akinek kóros hegképződésre van hajlama, nem szoktuk javasolni a lézeres műtéteket.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. április 17., 07:26; Megválaszolva: 2011. április 19., 10:04
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Meddig marad látható egy műtét...
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 2 hónapja levettek a hasamról egy borsónyi nagyságú anyajegyet. A heg viszont még mindig nagyon piros, egyáltalán...
Bőrelváltozás kézfejen
Tisztelt Doktornő! Kérem nézze meg a csatolt képet a kézfejemen található elváltozásról! Ez vajon gomba, vagy valami más? Mivel...
Vénagyulladás
Tisztelt érsebész orvos Rendszeresen kapok kemoterápiát fluorouracillal, van benne 48 órás infuziós pumpa is. A infuziós branül környékén...
Pattanás a herezacskón
Tisztelt Doktornő! A herezacskómon kb. rizsszemnyi sárga színű "pattanás" jelent meg mostanában. Kb. 2 hete vettem észre,nem fáj,nem...
COVID utáni hajhullás