• Körömgomba - candida 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr. Csuth Ágnes!Először is köszönöm szépen a gyors választ.Másodszor meg ami a candidámat illeti,ezt nőgyógyász és belgyógyász állapította meg (kenet- ill. vérvizsgálattal) Diétát és Nystatin port kaptam rá.Ami pedig a körömgombát illeti (ha egyáltalán arról beszélünk) az első időkben körömfájdalmaim is voltak,igaz,akkor nemcsak a nagylábujjak-körmein,hanem a többi lábkörmön is.Ez a fájdalom elmúlt,viszont rá néhány hétre vettem észre az elváltozást a kettő körmömön (sárga színű lett,teljesen egészségtelen színe lett).Mit gondol,mi legyen a következő lépés?Csináljam tovább a "körömlakkos" kúrát esténként és várjak türelemmel még valameddig,vagy jobb lenne,ha orvoshoz fordulnék?Az igazság az,hogy lassan itt a nyár és nagyon kellementlen lenne ilyen körmökkel éktelenkedni,ráadásul nőként!(A gyógyszertárban azt mondták nekem,amikor megvettem a lakkot a körmeimre,hogy akár 9-12 hónap is lehet,mire egy köröm rendbe jön...).Várom válaszát!Köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a körömgomba témában

        Kedves Hölgyem! Az a tapasztalat, hogy a makacs körömgombáknál sajnos nem elég a lakk, szájon át szedhető kezelés szükséges. Én tanácsolom, hogy ennek elbírálása végett keressen fel bőrgyógyászt, bár jó, ha tudja, hogy az előzőleg alkalmazott körömlakk a minta mikrobiológiai értékelését megnehezíti, de a látott kép is nagyon sokat elmond, tehát ne aggódjon. Mielőbbi jobbulást kívánok!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 05., 16:09; Megválaszolva: 2011. április 06., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés