• Ez a szeborrea??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/doktor úr! A bajusz illetve a szakáll alatt erősen viszkető kiütések jönnek ki amelyek másnap reggelre hámlani kezdenek és még jobban viszketnek majd még jobban hámlanak. Néha borotválkozás után elmúlik pár napra de ahogy nő az arcszőrzet kezdődik elölről. Néha láthatólag minden ok nélkül hetekig sőt hónapokig tünetmentes. Utána egyik napról a másikra kezdődik elölről. Most már a szemöldök szőre alatt is van néha. 2008-ban voltam vele bőrgyógyásznál és egy kézlegyintéssel elintézte hogy ez valami gomba is felírt egy krémet (Locoid Lipocream) ami hatásos volt ugyan de ahogy abbahagytam a kenést visszatért. 2010-ben külföldön kaptam egy másik krémet aminek a neve Fucidin H cream most is ezt használom mikor nagyon durva a helyzet és a borotválkozás nem segít. De nem merem sokat használni mert úgy tudom káros lehet az arcon a hatóanyaga ami hydrocortison. A kérdéseim: Mi lehet ez?? szeborrea?? Mivel lehetne kordában tartani vagy gyógyítani antibiotikumok vagy szteroidok nélkül? Főleg a szemöldök alatt nem merem ezt a krémet használni. Jót tesz-e vagy árt-e a nap neki? Segíthet-e valamilyen arckrém vagy arcmosó?

        Dr. Gál Mónika válasza a szeborrea témában

        Kedves Kérdező! Lehetnek seborrhoeás tünetek a leírtak. Jól reagálnak a szteroid terápiára, viszont azok valóban nem javasoltak rendszeres használatra. Mivel ez a bőrbetegség a faggyúmirigyek túlműködésén alapul és nem meggyógyítható, de jól kezelhető betegség, olyan terápia kell, ami tartósan sem okoz mellékhatásokat. Léteznek szteroidmentes készítmények, melyek jó hatásúak lehetnek, de ezek általában vénykötelesek, szükséges, hogy orvos rendelje.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 05., 14:43; Megválaszolva: 2011. április 09., 20:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés