Bőrprobléma

Tisztelt Doktornő! Nyakra, de leginkább arcra kiterjedő bőrproblémámmal tavaly november óta kezelnek. Több bőrgyógyászt felkerestem, akik különböző készítményekkel kezelték a problémás bőrfelületemet. Az elmúlt közel 5 hónapban jelentős javulás nem észlelhető. Elmentem különböző kivizsgálásokra (labor, belgyógyászat, ultrahang, nőgyógyászat, endoscopia, colonscopia) amelyek érdemi elváltozást nem mutattak. Az arcom állapota pedig egyre rosszabb, mellékelve csatolok néhány képet, amik 2 napja készültek. Kérem soraim és képei megtekintése után, ha lehetséges adjon orvosi tanácsot – mi okozhatja ezt a bőrproblémát, illetve kihez fordulhatnék még orvosi segítségért! Köszönöm megtisztelő figyelmét és segítségét! Tisztelettel, Cs E

Dr. Gál Mónika válasza bőrbetegség témában

Kedves Kérdező!

A képen látható tünetei egy nagyon súlyos ún. fulminans rosaceára utalnak. A betegség kezelése minden esetben gyógyszeres. A heveny tünetek gyors gyulladáscsökkentése érdekében rövid ideig szteroidot szoktunk adni szájon át. Majd tartósan antibiotikumot (főleg tetracyclineket) vagy isotretinoint szükséges szedni. A pontos diagnózis és a speciális terápia beállítása mindenképpen szakorvosi feladat.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. április 05., 12:30; Megválaszolva: 2011. április 09., 20:30

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Anyajegy eltávolítása, Dariel...
lihen ruber
Bőrbetegség
Mivel gyógyitható
Beteg a kezeimen a bőr
Tisztelt Bőrgyógyász! 1, 5 hónap múlva megyek orvoshoz, akkorra kaptam időpontot; de addig is szeretném megkérdezni Öntől a következőt: kb. 2007...