• Hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Ur(No) a hajam kb 6 honapja rohamosan hullasnak indult.A fejem tetejen nagyon meggyerult,ezen kivul elegge viszket zsiros es korpas. 19 eves srac vagyok a csaladomban nincsenek kopasz emberek. Kb 3-5 evig nagyon zseleztem es kulombozo keszitmenyeket kentem ra(hajlakk stb). nem voltam kronikus beteg es mutoasztalon sem voltam. Nagyon stress alatt sem altam kiveve a vizsgaidoszakot. A hajam nem ment hatra vagyis nem tavolodtt el a homlokomtol ugy diffuz formaban hull es megritkult a fejtetomon. a homlokom felett sok ujj hajszal no de nem tudom ez igy van e az egesz fejtetomon. mosaskor borzaszto sok hajat veszitek es nagyon felek hogy elhull a hajam. Az arcom is nagyon zsiros es pattanasos nem tudom ez osszefuggesbe e van a hajammal.a hajszalaim eleg vastagok es nem szintelenk. De nagyon hull a hajam. Koszonom a valaszukat es nagyon varom!

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Az erősen gyulladt, seborrhoeás fejbőr önmagában is lehet hajhullás okozója. Ezt mindenképpen kezeltetnie kellene. A diffúz hajhullások esetében is a fejtetőn a legszembetűnőbb a hajvesztés, egy bizonyos mennyiség kihullását követően. Ez azonban visszafordítható folyamat, de a hátterét vizsgálni kell. Leggyakrabban rejtett, panaszt nem okozó gócok okozzák. Ez lehet fogászati, fül-orr-gégészeti vagy számos egyéb. Kérje háziorvosa segítségét. Hajhullásra való multivitamin készítményből kúrát addig is kezdhet, de az okot kell megszüntetni mindenképpen.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 04., 21:12; Megválaszolva: 2011. április 05., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés