Fehér folt a makkon

isztelt dr úr no! Már lassan 2, 5 éve fan a makkomon 2 fehér folt! nem tudom mitol alakulhatott ki, nem fáj, nem viszket, nincs kidudorodva, nem érzek a folt alatt semmilyen dumot vagy gorcsot! csak a bor eggy kicsit ráncos! merefvállapotba allig észreveheto, foleg akkor látni ha nyugalmi állapotban van! Elmentem urologus szakorvoshoz, és borgyogyászhoz a hogy tanácsolta, de nem mondtak semmi konkrétumot! kaptam elocom krémet, de már 5napja kenegetem, de nem nagyon akar elmullani! A fehér teruletek inkább eggy kicsit rozsaszinesek lettek, de a foltok ugyanúgy megmaradtak! válaszát elore is koszonom! Még ami fontos lenne, hogy terjedhet-e tovább a folt, vagy nagyobbodhat-e? -mert mind ha elojott volna 1-másik folt is kozvetlen a húgycsonél! Ez komoly betegség? kérem segítsen, mert nagyon idegesít! 2011-03-28 13: 31 Pigmenthiány vagy ún. lichen sclerosus betegség okozhatja a tüneteket, mely tünetek sajnos nagyobbodhatnak. Az Elocom krém jó hatású lehet. Ez komoly betegség? van ezzellen gyogymod? elrákosodhat? mi a tehendo? -lehet ebbol komoly probléma a késobbek folyamán? mitol lehet ez? amikor a bororvoshoz elmentem akkor vett torletet a húgycsobol meg vért meg ilyesmi, és az eredmények jok lettek, nincs semmilyen nemi betegségem vagy ilyesmi! Már ne haragudjon hogy ilyen sokat irok! Válaszát elore is koszonom! 2011-03-31 20: 14 A pigmnthiányra nincs hatékony kezlési mód, de a későőbiek folymán ne rákosodik el. A lichen sclerosus esetén évek múltán kialakulhat daganat, ezért érdemes a rendszeres bőrgyógyászati kontroll. Koszonom a válaszát! hány százalék hogy lichen sclerozus esetén rák alakul ki? kuldok még 1 képet hogy a felsorolt betegségekbol melyik lehet! lichen sclerozus esetén a foltok eltunnek merevedéskor? -mert merevedéskor nem láthatoak! válaszát elore is koszonom!

Dr. Bodnár Edina válasza bőrbetegség témában

A kép alapján sajnos nem tudom megmondani, hogy mi okozza a tüneteket, mert nem éles a kép. Lichen sclerosus esetén évek, évtizedek alatt is csak nagyon kis arányban alakul ki rosszindulatú elváltozás.

Kérdés: 2011. április 03., 18:13 ;Megválaszolva: 2011. április 04., 18:59
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy eltávolítása, Dariel...
lihen ruber
Bőrbetegség
Mivel gyógyitható
Beteg a kezeimen a bőr
Tisztelt Bőrgyógyász! 1, 5 hónap múlva megyek orvoshoz, akkorra kaptam időpontot; de addig is szeretném megkérdezni Öntől a következőt: kb. 2007...