Újabb kérdés Dr. Bodnár Edinához

Kedves Doktor Bodnár Edina! Elnézést hogy újból zavarom, de ugy döntöttem küldök egy képet hátha abból jobban látható lesz a problémám.Én voltam az aki körülbelül féléve állandó bőrpírral küzd (ilyenkor ugy érzem mintha égne az arcom, van hogy csak egy terület van hogy az egész arcom, sőt a fülem is) ami elvileg vegetativ idegrendszeri probléma. A roaccutant igazság szerint még most is szedem de kb heti két szemet (10mg) csak azért mert ha megpróbálom abbahagyni akkor megint jön ki pattanás holott már kb 2 éve szedem.De ha a roaccutan okozná a bőrpírt vagy köze lenne hozzá inkább abbahagyom mert ez rosszabb talán még a zsíros, pattanásos bőrtől is.Köze lehet Ön szerint a roaccutannak ehhez? Mit lehetne ezzel tenni? Egy darabig nagyon jól hatott az aerius és a krém amit a bőrgyógyász írt, de pár napja megint állandóan előjön, főleg reggel mikor felkelek, vagy ha egy kicsit izgatott vagy ideges vagyok. A másik bőrgyógyász allergiára is tippelt annak lehet ehhez köze? .Nagyon zavar, és emiatt kezdek gátlásos is lenni..:: (A válaszát nagyon szépen köszönöm előre is

Dr. Bodnár Edina válasza bőrbetegség témában

A Roaccutan fényérzékenyíti a bőrt, ezért kipirulást okozhat, így hozzájárulhat a problémához. De allergia is okozhatja a tüneteket. Abba kellene hagyni a Roaccutan szedést, kellene egy ún. epicutan allergia tesztet felhelyezni a hátra. Az antiallergén gyógyszerek mind az allergiás reakciót, mind a fényérzékenységet javítják, így jó hatású lehet. Lokálisan használjon nappalra fényvédő krémet, éjszakára Physiogél krémet.

Kérdés: 2011. április 02., 09:16 ;Megválaszolva: 2011. április 04., 18:53
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy eltávolítása, Dariel...
lihen ruber
Bőrbetegség
Mivel gyógyitható
Beteg a kezeimen a bőr
Tisztelt Bőrgyógyász! 1, 5 hónap múlva megyek orvoshoz, akkorra kaptam időpontot; de addig is szeretném megkérdezni Öntől a következőt: kb. 2007...