Allergia vagy komolyabb?

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Előre is elnézését kérem, kérdésem picit hosszú lesz, de már nem tudom, kihez fordulhatnék. 1 éve kezdtek a gondjaim. A szemem körül, és a nyakamon ekcémás tünetek jöttek elő, a felkeresett bőrgyógyász szerint atópiás dermatitis a gond (hozzáteszem, nem vizsgált meg). A krém, amit kaptam, és az általa kapott tippek teljesen hatástalanok voltak. Már éppen kezdtem beletörődni, mikor újabb gond környékezett meg, gyakori felfázásos tünetek, de nem átlagosak. Van, hogy egy napig, van, hogy fél óráig tartanak, aztán teljesen elmúlnak, majd hetek múlva újra kezdődnek A hasam elvétve fájdogál, a, derekam sokszor fáj, a szexuális életre való igényem teljesen elveszett. Az "ekcéma" egy idő után átterjedt a szájamra, ahogy - sajnos eléggé kicenzúrázva - a képen is látszik. A szájzugokban kirepedezik, kisebesedik a bőr, annyira, hogy alig bírom nyitni a számat. Az alsó ajkam szélein barnás a bőr, sokszor feldagad, ilyenkor zsibbad, érzékeny. Néha előjön, néha tünetmentes, nem bírom semmihez sem kötni. Emellett az ujjaimon is megjelentek a kis hólyagos foltok a bal kisujjamon, a kézfejemen, a jobb kezemen pedig a gyűrűsujjam tövében, és ugyanennek az ujjnak a körömről teljesen visszahúzódott a bőr. A többinél nem tapasztalok ilyesmit, de nem ritkán az egész kezem érzékeny az érintésekre, ilyenkor végigfut a hideg a hátamon. Természetesen az eddig szinte tünetmentes "gyermekkori" ekcéma is lángol a két karomon. Egy másik bőrgyógyász hölgy akihez keveredtem, még csak rá sem nézett a bőrproblémáimra, egyszerűen felírt egy krémet, és kérte a következő beteget, "csak egy kis ekcéma" címszóval. Nem álltam le vitatkozni vele, gondoltam beszélek a háziorvosommal. Én ezt nem nevezném ekcémának, a háziorvosom viszont megtagadta az allergológiára való beutalást, az asszisztensét kellett fűznöm, míg végül rávette a dologra, de még nem jutottam el odáig. (Észrevettem még, hogy akármihez hozzáérek, nyoma marad a bőrömön, mintha nem regenerálódna rendesen. Pl. ha csak pár pillanatig is a nadrágomra hajtom a kezem, ott maradnak a redők rajta percekig, és az egész testemen átlátszanak a kék erek (eddig nem volt ilyen) Kaptam szívproblémák, kicsit alacsonyabb vérnyomás, és a, derékfájás miatt az ideggyógyászatra beutalót. Szorongásra kaptam Frontint, de a, derékfájás szerintük nem idegi eredetű. Semmi változást nem tapasztalok az állapotomban, csak kicsit fáradtabb vagyok, de nem zavar, mert eddig is elég gyenge voltam, mióta "betegeskedek". Saját szakállamra pár napja elmentem vérvételre, ahol az alábbi eredmények lettek kiemelve: Vér: Éhomi vércukor: 6, 2 mmol/l Triglicerid: 1, 85 mmol/l Vizelet: V. Nitrit: 500+ Vörösvértest: 2+ Fehérvérsejt: 21+ Laphámsejt 5+ Urológiára küldtek el, még nem sikerült bejutnom, elég nagy a tömeg. Tegnap előtt az állkapocs alatti nyirokcsomóim beduzzadtak, fájdogáltak. Tegnap estére az állkapcsom alatt, de a torkom fölött (elől) kicsit jobbra húzódó góc jelent meg (legalábbis akkor vettem észre). Jól kitapintható, hátrahajtott fejjel látható, evés közben picit fáj. Édesapámnak hólyagrákja volt, így eléggé idegesítőek ezek a tünetek. Összefügghetnek egymással, vagy több különböző betegségben szenvedek? Hová érdemes fordulnom, ahonnan nem küldenek el mindenféle kerülő indokkal? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Gál Mónika válasza allergia témában

Kedves Kérdező! Vizeletlelete mindenképpen további vizsgálatok szükségességét mutatja. Üledék eredmény nélkül nem értelmezhető, de krónikus gyulladás lehetséges. Bőrtünetei megfelelnek a veleszületett, más néven atópiás ekcéma tünetei. Ez ugyan nem meggyógyítható, de tünetmentesíthető betegség. Akkor azonban nem reagál a kezelésre és ilyen súlyos formát ölthet, ha a háttérben góc húzódik meg. Az Ön esetében könnyen lehet, hogy a húgyuti folyamat az ezt fenntartó tényező.

Megválaszolva: 2011. április 04.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Allergia/Asztma jó lehet-e a svéd...
Üdvözlöm! Oktober ota orrdugulas, magfazas szeru tunetek, szenanatha gyötör. Arcureggyulladasom volt illetve van is folyamatosan. Fulem dugul/kattog egy...
Allergia tünetek
Tisztelt Dr. nő! A panaszommal már hónapok óta küzdök és csak egyre rosszabb! Allergiás tüneteim vannak, ami előszőr az orrom viszketésével kezdődött, de már...
Allergi miatt szenvedek tanácsot kérnék
Tisztelt Doktornő! Kb. 25 éve pollenallergiát állapítottak meg. 2 éve erősödtek fel a tüneteim, szinte éves szinten kell szednem gyógyszert, és orrsprayt...
Hideg allergia
Kedves Doktornő, Hidegallergia témakörben kérdeznék. 35 éves vagyok, alapjában allergiás asztmás beteg (pollenek, néhány étel intolerancia, illetve 2012-es...
Egy hete kaptam allergia és aszthmás...
Az diprophos injekció után egy héttel is állandó nehezlegzesem van nincsenek rohamaim, de nehezen kapok levegőt néha néha kohogok szárazon. Ventolin és...
Allergiás kiütés
Tisztelt Doktornő. Új mosószer használata után a póló alatt, viszkető kiütések jelentkeztek. Elmentem háziorvoshoz aki allergia elleni gyógyszert írt fel...