• Terhesen kiütések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 14+3 hetes kismama vagyok. 4 napja mindkét combomon összefüggő piros viszkető kiütések jelentek meg. Bőrgyógyász szerint helyi allergiás bőrreakció, kb. 2 hét és elmúlik magától. Addig is gyógyszertári testápolót és szappant kell használnom. Igazából még semmi javulás, főleg esténként eléggé viszket. Ennyi idősen már terhességi epepangásról lehet beszélni? A babára nézve a kiütések jelenthetnek problémát? A kiütésekről mellékelem a fotót. Köszönöm válaszát!

        Dr. Gál Mónika válasza a kiütés, terhesség témában

        Kedves Kérdező! A fotó alapján valóban allergiás kontakt bőrgyulladás merül fel. Amennyiben csak a combján vannak kiütések, legvalószínűbb valamelyik ezen a területen érintkező ruhadarab vagy kenőcs kiváltó hatása. Ha a has is érintett a terhességi csíkok elleni krémre is gondoljon. Ahhoz, hogy magától meggyógyuljon fontos, hogy a kiváltó ágenssel ne érintkezzen a bőre a továbbiakban. A babaára nézve a tünetek nem jelentenek veszélyt, viszont allergia ellenes készítményeket nem szedhet. Bármilyen tabletta bevétele előtt kérje ki orvosa tanácsát!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 28., 18:40; Megválaszolva: 2011. április 04., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés