• Pattanásos bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        16 éves korom óta szedek fogamzásgátlót, egyszer tartottam szünetet egy évig. /Yadint szedek/. Már előtte is pattanásos voltam, de amíg szedtem a tablettákat addig teljesen eltűntek, kitisztult a bőröm. Most, hogy újra szünetet tartok megint tele lett a bőröm pattanásokkal: a hátamon, karomon, mellkasomon és az arcomon. Azonkívül a hajamat is kétnaponta kell mosni mert már egy nap alatt teljesen bezsírosodik. Kérdéseim: milyen megoldások léteznek a fogamzásgátlón kívül, hogy megszűnjenek a panaszaim? Ha ez hormonális probléma, akkor magától "sosem" múlik el? Egy éve azt is észrevettem, hogy érzékeny a bőröm a fényre, mert nem egyenletesen barnulok és van ahol halvány barna pigment folt maradt és nem múlik el. Ez lehet a fogamzásgátlótól? Ha fogamzásgátlót szedek, mennyi időkozönként tartsak szünetet? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pattanás témában

        Kedves Hölgyem! A pattanások kialakulására a férfi nemi hormonok hajlamosítanak, ez ellen hat a Yadine.Az a jelenlegi álláspont, hogy nem kell szünetet tartani, majd csak családtervezés előtt. Amennyiben nem akarja szedni, helyi antibiotikum, rázókeverék, faggyúoldó, súlyos esetben szájon át szedhető antibiotikum, retionoid próbálható meg.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 17., 17:14; Megválaszolva: 2011. március 18., 10:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés