SLE bőrelváltozás

Tisztelt Doktor/nő/-/úr/! Nagyon elvagyok keseredve, SLE beteg vagyok úgy 1 éve arcbőrproblémáim kezdődtek de párhónapja már szinte elviselhetetlen esztétikailag is de fáj, viszket, húzódik ég az egész arcom. Sok mindent kipróbáltam már de hasztalan.Kérem segítsen nekem, már az utcára is szégyellek kimenni. Nagyon várom válaszát4 Köszönettel.Dobos Éva

Dr. Gál Mónika válasza SLE témában

Kedves Kérdező!

Az SLE-hez nagyon sok különféle bőrtünet társulhat. Ezek némelyike hegesedéssel jár. Ezek kezelésében szteroid krémeket szoktunk alkalmazni, ami más betegségekben arcra nem ajánlott, viszont DLE és SLE hegesedő tüneteiben szükséges. Ezek orvos által rendelhető kenőcsök, mindenképpen kérjen tanácsot háziorvosától. Emellett 50-es fatorú fényvédőkrémet használjon rendszeresen! Hiszen a lupuszos tünetek mindegyike fellángol fény hatására.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. március 16., 17:51; Megválaszolva: 2011. március 17., 13:10
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
a lábszár barna foltossága
SLE- beteg vagyok, véralvadásgátlót, warfarint szedek.Gyakran, ha beütöm kezem vagy a lábszáramat bekékül, rosszabb esetben vérömleny...
Striák kezelése
Tisztelt Dr. Bodnár Edina! 22 éves, SLE-s beteg vagyok. Gondolom nem emlékszik rám, de mi már találkoztunk a Debreceni Bőrgyógyászati klinikán...
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...