• Sjögren tünet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Sjögren-szindrómám 2000 óta ismert, amikor műtéti úton eltávolították a bal oldali parotisomat. Jelenleg Delagilt, Mydetont, Trentalt és szükség esetén Meloxepet szedek, illetve a pajzsmirigyemre Letroxot. Néhány hete erősen megfáztam, tűneteim enyhültével a rekedtségem és orrdugulásom állandósult, az orrom herpeszes lett, a szájszárazságom elviselhetetlenné vált (nálunk a gyógyszertárakban hiánycikk a műnyál),a nyelvemen is hólyagok jelentek meg, ez a nemi szervre is átterjedt. Néhány napja a megjelent tünetegyütteseim miatt pemphigusra gyanakszom. Az orrdugulásom és a "nőgyógyászati" panaszaim állandósult probléma, az orrcsepp ill. kúpok csak rövid ideig enyhítik a tüneteket. Mit javasol a tünetek kezelésére?

        Dr. Gál Mónika válasza a pemphigus témában

        Kedves Kérdező! Nagyon ritka, a pemphigus azon formája, ami csak nyálkahártyán okoz tüneteket, a bőrön nem. Inkább egy kiterjedt herpes simplex fertőzés valószínű.Az ajakherpesz és a nemi herpesz kiváltásáért ugyanazok a vírusok felelősek. A pemphigus diagnózisa csak szövettani vizsgálattal igazolható, de a klinikai kép alapján háziorvosa vagy bőrgyógyász megállapíthatja a herpesz fennállását, amit ilyen kiterjedt formában gyógyszeresen szükséges kezelni.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 07., 18:36; Megválaszolva: 2011. március 10., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés