• Melanoma malignum

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy kedves Barátom most halt meg ebben a tumor fajtában. Meg lehet előzni? Egyáltalán gyógyítható betegség? Öröklődhet, illetve lehet tudni valamit a kialakulásáról?

        WEBBeteg szakértő válasza a melanoma témában

        A melanoma malignum az esetek legnagyobb százalékában festékes anyajegyekből alakul ki. Feltételezhetően kell hozzá valamilyen veleszületett hajlam, ezenkívül nagyon fontos a fény káros hatása, de az anyajegy sérülése is általában az adott anyajegy eltávolítását javallja. Mechanikai védelemmel, fényvédelemmel kivédhető lehet a melanoma, a rendszeres anyajegy ellenőrzéssel pedig lehetővé válik a melanoma korai felismerése, valamint a szabálytalan anyajegyek kiszűrése, azok rákos átalakulás előtti eltávolítása.

        Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-03-27 14:52:02; Megválaszolva: 2011. július 27., 17:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: