• Acne az arcon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Körülbelül fél éve küszködök az arcomon lévő acne-kkel. Főként az arcom két oldalán jelennek meg, ugyanazokon a helyeken, valamint a szám alatt két ponton. A homlokomon is találhatók kisebbek, de azok másabbak, inkább hasonlítanak pattanásokra, mint az előzőek. Ugyanis amik az arcomon vannak, nem telnek meg fehér gennyel, csupán sötétpirosak, és nem is múlnak el. Amennyiben sok alkoholt iszok szinte az egész arcomat ellepik kis piros pontokok, a meglévők pedig nagyobbá, lilássá válnak. Ezek pár nap után visszahúzódnak. Voltam bőrgyógyásznál is, eleinte külsőleg kezelték(Meromycin,dalacin), végeztek gócvizsgálatokat, vettek vért. Értékeim rendben vannak, csupán emelkedett IgE és monocyta szintet találtak, amiután allergiavizsgálatra küldtek. A bőrgyógyász Tenutant írt fel, azt szedem most is, nagyjából 1 hónapja. Eleinte javult a dolog, de mostanában újra/továbbra is kijönnek az arcomon. Mit lehet még esetlegesen tenni? Hegekkel lehet kezdeni valamit? Előre is köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező! Ezen súlyos acnés panaszokat- főként ha kifejezett hegesedési hajlam is társul hozzájuk- isotretinoin szájon át történő adásával lehet kezelni. Mivel ez egy igen komoly szer, csak bőrgyógyász szoros gondozásával szedhető és csak úgy hatékony, ha a teljes kúrát végigcsinálja.Viszont a felületesebb hegekre is jó hatású lehet.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 28., 14:16; Megválaszolva: 2011. március 02., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés