Érgyulladás

Kedves Szilvia! Rendszeres testmozgás mellett (bicikli, lovaglás, gyaloglás) végzek álló- és ülőmunkát is (köztéri bronz szobrok készítése) . Valószínűnek tartom az örökletes érrendszeri problémák fokozatos (korral járó) kialakulását, amellyek közül most egy érgyulladással kapcsolatos kérdés miatt keresem. Jelenleg is tart egy enyhülő érgyulladás a bal térdhajlatomban, aminek medicinája jelenleg: DETRALEX (500 mg) , PHENYLBUTAZON-RICHTER kenőcs (50mg/g) és ASPIRIN PROTECT (100 mg) . Tehát orvos látott és a Véna saphena parva begyulladását diagnosztizálta (5 perces diagnózis) . Nem értek a részletekhez, viszont úgy érzem ideje többet értenem a várható problémáról. Szeretném arra kérni, hogy egészítse ki az eddigi ismereteimet és a figyelmemet erre az érrendszeri problémára készíteni szíveskedjen. Leírom pár összefüggésbe hozható észrevételemet, hogy egy lehetséges pontos képet kapjunk az érgyulladással kapcsolatban. A bal térdhajlatomban erősen megkeményedett csomósodott daganat alakult (csatolt kép) , amely feszít álló helyzetben. Különösebb fájdalommal nem jár, viszont vizesedésre hajlamos lett. Az álló munkát nehezen tudom megszüntetni, viszont fokozottabban figyelek a munkaközben lehetséges járkálásra, így a terhelést, pangást némiképpen csökkentettem. A cipőmet naponta váltom, hogy különböző bokaállásban terheljem a lábam. Az ülőmunka helyett is állok, mert így szabadabb a mozgás lehetőségem. Napközben az álló munka idején nem iszom folyadékot túlzottan (ROOIBOS tea, nem vízhajtó, semleges) , így az ödémásodás is alábbhagyott. Az álló munka jelentősebb részét délután végzem, mert valamiért olyankor jobb, de nem tudom miért. A vesém korábban gyengébb volt, viszont évek óta panaszmentes. Gyerekkori örökletes asztmám ahogyan várható volt évekkel ezelőtt újra kialakult ugyan, viszont azzal sincs különösebb panaszom úgy két éve. Ventolint mérsékelten használtam. Mást nem használtam. Nem fekszem többet, viszont vizesedéskor esténként felpolcolom. Nincs lábikragörcs, hülés, elnehezült fáradtság bokaduzzadás, vérzés stb. (egy plakátról nézem a lehetséges panaszokat, tüneteket • viszerekről DETRALEX) Nyaranta, melegebb időben, a peroneális vénák és egyéb külső lábszár vénák is terheltekké válnak ezen a lábamon (bal) . Most, jelenleg nem látom vészesnek. Egészséges életet élek azt hiszem lelki értelemben is, ezért valószínű, hogy ez a munkám jelenleg kiválthatta az egyhelyben toporgás miatt is a jelen helyzetet. Remélem kölültekintően leírtam mindent. Természetesen szívesen elutazom Debrecenbe is egy személyes vizsgálatra. A kérdésem tehát e leírás alapján egy minősítés, hogy helyesen kezelem ezt a vénát vagy esetleg érdemesnek talál valamit a változtatásra. Köszönöm a türelmét és figyelmét. és a szakértelmét és mégegyszer a türelmét! Borbás Márton

Dr. Bodnár Edina válasza érgyulladás témában

Az állás semmiképp nem jó a vénáknak, ilyenkor használjon kompressziós harisnyát. A Detralexet javaslom én is, ill. ha begyullad a véna, akkor Lioton gélt.

Kérdés: 2011. február 28., 12:20 ;Megválaszolva: 2011. március 02., 18:42
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...