• Körömbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a 10éves kisfiam kéz körmein rendellenességet tapasztalunk,mégpedig olyan formában,hogy a körmei elöl elválnak a körömágytól,elfehérednek,alatta valamiféle kismértékű elváltozás látható.Ez újanként különböző mértékű.Több börgyógyász szakorvosnál jártunk,az ántsz mintát vett, gombás fertőzést kizárták.Különbféle krámeket és ecsetelőket írtak fel az orvosok, de javulás nem lett, inkább csúnyább lett. Én pikkelysömörrel küszködöm, nem tudom hogy ennek köze lehet-e hozzá,esetleg vitaminhiány, mi lehet? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Eigner ferenc

        Dr. Gál Mónika válasza a köröm témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a pikkelysömör gyermekkorban gyakran a körmön mutat először tüneteket. A leírt kép megfelel teljes mértékben az ún. "olajcsepp" tünetnek. Ajánlatos mihamarabb gondozásba vetetni a gyermeket, mivel a psoriasis korai formái ízületi problémákat okozhatnak, amelyeket rögtön kezelni kell a maradandó tünetek kivédése céljából. Maga a körömtünet egyébként nehezen reagál kezelésre, szteroidtartalmú oldatokkal lehet megpróbálkozni.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 25., 18:41; Megválaszolva: 2011. március 01., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés