Bőrprobléma

Tisztelt bőrgyógyász szakorvos! Legalább másfél éve küzdök a kézfejemen megjelenő pirossággal. Időnként előjön és akkor hetekig nem múlik el. Most, hideg időben még csúnyább a megszokottnál (kép mellékelve) . Foltokban nagyon kiszárad és bepirosodik. Nem hámlik, nem gennyezik, nem hólyagos. "Csak" kissé megvastagszik és kipirosodik a bőröm. Kiváltó okát nem tudom, idegállapottól, hőmérséklettől, de mosogatószertől is függ. Most feszül és kicsit fáj, de a nyári melegben is előfordul ugyanez a pirosság, ám akkor inkább viszkető érzést érzek. Kaptam rá háziorvostól Elosalic krémet és E-vitaminos gyógyszertári kézkenőcsöt (ekcémára gyanakodva) . Ez egy ideig hat, ám reggelre sokszor visszatérnek a csúnya foltok. A zsíros kézkrémek sem segítenek. Az lenne a kérdésem, hogy milyen krémet/kezelést tudna ajánlani a problémára? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza bőrbetegség témában

Kedves Kérdező!

A kézekcéma tüneteit minden rontja, ami fokozza a bőr szárazságát vagy irritációt okoz. A háttérben meghúzódó allergia úgynevezett epicutan, rátevéses teszttel igazolható.

Az allergén elkerülése, ápolókrémek és szükség esetén gyulladáscsökkentő kenőcsök használata mellett kifejezett tünetek esetén antihisztamin tabletták szedése is szóba jön.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. február 24., 14:52; Megválaszolva: 2011. február 28., 22:14
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy eltávolítása...
lihen ruber
Bőrbetegség
Mivel gyógyitható
Beteg a kezeimen a bőr
Tisztelt Bőrgyógyász! 1, 5 hónap múlva megyek orvoshoz, akkorra kaptam időpontot; de addig is szeretném megkérdezni Öntől a következőt: kb....