Milyen betegségem van?

Tatabányai vagyok és itt voltam már három börgyogyásznál de nem tudták megmondani mi a betegségem. Az utolso orvos akinél voltam adott beutalot a SOTE Bőrklinikára de még nem voltam fent Pesten.Ez áll a beutalon: A beteg tünete kb. 2 éve kezdödött. A tünetek hullámszerü lefolyást mutatnak de a beteg 2 éve nem volt teljesen tünetmentes. A tünetek maculo-papulosus exanthema formájában testszerte jelentkeznek, föleg vakarás hatására hólyagossá válnak. Az alkalmazott belsö és külsö szteroid hatására a beteg átmenetileg tünetmentesedik, de a szteroid abbahagyásakor rögtön recidiválnak. Az elvégzett immunvizsgálatok eredménye negativ.EMA is negativ.Szeretném tudni milyen betegség ez és hogy mivel lehetne gyogyitani. Akkor is elöjönnek a piros pöttyök rajtam ha napon vagyok vagy ha megizzadok és nagyon viszket.

Dr. Gál Mónika válasza bőrelváltozás témában

Kedves Kérdező!

Tünetei megfelelhetnek egy jellegzetes csalánkiütés tüneteinek. Speciális bőrtesztek segítségével lehet igazolni. A különböző csalánkiütések gyakran társultan jelentkeznek.Önnél feltehetően urticaria factitia és kolinerg urticaria tünetei együtt állnak fenn. A SOTE Bőrgyógyászati Klinikán ezt részletesen ki fogják vizsgálni, addig javaslom valamelyik antiallergiás antihisztamin tabletta szedését, pl. cetirizint, melyet vény nélkül szerezhet be.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. február 24., 11:23; Megválaszolva: 2011. február 28., 21:15
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy
Szép napot! Mellekeltem a képen nemi területemen levő anyajegyemet.Ön szerint mutassam meg a szűrésen? Eleg szégyellos vagyok, eddig ezért nem...
bőr probléma
Tisztelt Doktor nő/úr! Kb. 1 hónapja a bal talpamon megjelent egy általam, laikusként bőrkeményedésnek gondolt kb. fél cm átmérőjű, kemény...
Elváltozás a bőrön, fvéres seb
Tisztelt Webbeteg! A következő problémával fordulok önökhöz.Édesanyám hátán kb. fél évvel ezelőtt egy gennyes, véres seb. Nagyjából 5cm...
Melanóma gyanú
Tisztelt Címzett! Másfél éve vettem ki a jobb alakaromból egy elváltozott anyajegyet ami melanóma gyanús volt de a szövettnnál kiderült hogy nem...
Növekvő bőrgumó kisgyermek nyakán
15 hós kisfiamnak október óta van a nyakán egy kis narancsos színű kinövés. Kezdetben akkora volt, és éppen úgy is nézett ki, mint egy apró...