Csalánkiütés vagy bárányhimlő

Tisztelt Dr! Ezek az emilek valtodtak mar koztunk, nem is oly reg, par napja. Azt szeretnem mondani, h ugyeletre azonnal elvittuk a kisfiamat, ott megneztek, majd masnap reggel mondtak, h keressuk fel a gyerek orvosunkat, elvittuk, ott azt mondta az orvos, h ezeket a kiuteseket okozhatja, uj ruha, tusfurdo, etel, es ilyenek.azt mondta majd magatol elmulik, de meg ma is lattam ilyen kiuteseket a kisfiamon, es elmultak, kerem valaszoljon mitevo legyek? Tisztelt Doktor ma este kisfiam boren.kezfej, konyok bubos feheres holyagocskak jelentek meg.tobb bub, piros kezfej, es a bubok feherek.mire beertunk a korhazba elmultak, illetve masik helyen konyoken halvanyultak. mire haza hoztuk mesik helyen keletkeztek ujra ezek a foltok, bubok, hojagok.nem vakarja oket, de olyan piros lesz mintha csalan csipes lenne vagy agyonra vakarna.hol el tunnek, hol masutt jelentkeznek.baranyhimlore gyanakodtunk, unk. mi lehet on szerint.ami hol elojon hol tisztara elmulik.efel van, es este 8 ora ota igy megy, holnap hazi orvoshoz is elvisszuk.hoemelkedese volt, de mar nincs, es alszik varom mihamarabbi oszinte valaszat tisztelettel Daranyi Ivett 2011-02-15 01: 05 Kedves Kérdező! A leírt tünetek urticariának felelnek meg, ami magyarul valóban csalánkiütést jelent. Jellemző, hogy a kiütések "jönnek-mennek". Kiválthatta a lázas állapotért felelős kórokozó, de az arra alkalmazott valamely gyógyszer is. Veszélyes dagadásokat, oedemákat okozhat, ezért haladéktalanul forduljanak vele orvoshoz, akár ügyeletre is. Mihamarabb allergia ellenes gyógyszeres kezelés szükséges.mit jelent az, h veszelyes dagadasok, odemak? miert kuldott haza az orvos mondvan, h majd elmulnak? de mikor lazas volt soha ilyen kiuteseink nem voltak? milyen alergia gyogyszer kellene? fulet, torkat, szajat, szemeit, homersekletet, pedig mindent megvizsgaltak, de azt mondtak majd elmulik! mitol lehetett lazas, mikor semmi baja nem volt, csak kegyetlenul fogzik? ma picit ugyan nathas, de maskor is volt, es szepen elmulik.szemcseppet viszont adtam neki, mert ilyen sargas, feheres valadekozas jott a szemebol, talan arra tudok gondolni, h attol lehettek ilyen kiutesei, laza is csak 38 fokos, es 37.9 volt a legmagasabb.szemcseppet csak egy napig adtam mert el is mult a szem valadekozasa.neve: Optrex 10ml mara mar nincsenek is, vagy ahhoz kepest amennyi eloszor volt nagyon keves kis pottyocskek bukkannak fel. Angliaban elunk, marcius vegen megyunk haza magyarorszagra, on szerint ha haza megyek, borgyogyaszhoz forduljunk, es csinaltassunk allergia teszted, vagy, h tudnam kideriteni, h mitol alergias a kisfiam? vagy az e egyaltalan? koszonettel Ivett

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza csalánkiütés témában

Kedves Kérdező!

2 éves gyermeknek már adhatóak egyes antihisztamin készítmények, melyek zöme nálunk vény nélkül kapható, véleményem szerint Angliában is. A loratadine, desloratadine tartalmúak már adhatóak ebben az életkorban. Maga a láz egyébként lehet a súlyos allergiás reakció okozója, de tünete is. Vérből nehéz kimutatni az allergéneket, 2 éves korban pedig még nem lehet bőrtesztet végezni, de ha hazatérnek, mindenképpen mutassák meg a gyermeket gyermek allergológusnak. Az antihisztamin cseppeket pedig a tünetek elmúltáig adagolják minden nap, mert hatása csak folyamatos szedéssel van. Célszerű egyébként a tüneteket otthon lefotózni és azt is megmutatni a legközelebbi vizsgálatkor orvosuknak.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 17., 14:06; Megválaszolva: 2011. február 21., 21:02
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek