Bőrkiütés

Tisztelt Doktor ma este kisfiam boren.kezfej, konyok bubos feheres holyagocskak jelentek meg.tobb bub, piros kezfej, es a bubok feherek.mire beertunk a korhazba elmultak, illetve masik helyen konyoken halvanyultak. mire haza hoztuk mesik helyen keletkeztek ujra ezek a foltok, bubok, hojagok.nem vakarja oket, de olyan piros lesz mintha csalan csipes lenne vagy agyonra vakarna.hol el tunnek, hol masutt jelentkeznek.baranyhimlore gyanakodtunk, unk. mi lehet on szerint.ami hol elojon hol tisztara elmulik.efel van, es este 8 ora ota igy megy, holnap hazi orvoshoz is elvisszuk.hoemelkedese volt, de mar nincs, es alszik varom mihamarabbi oszinte valaszat tisztelettel Daranyi Ivett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza bőrbetegség témában

Kedves Kérdező!

A leírt tünetek urticariának felelnek meg, ami magyarul valóban csalánkiütést jelent. Jellemző, hogy a kiütések "jönnek-mennek". Kiválthatta a lázas állapotért felelős kórokozó, de az arra alkalmazott valamely gyógyszer is. Veszélyes dagadásokat, oedemákat okozhat, ezért haladéktalanul forduljanak vele orvoshoz, akár ügyeletre is. Mihamarabb allergia ellenes gyógyszeres kezelés szükséges.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. február 15., 01:05; Megválaszolva: 2011. február 17., 10:10
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése