• Barnás foltok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Már egy jóideje a bal oldalamon a hónaljvonalba kb fél tenyérnyi barnás folt jelent meg mely száraz, és viszket. Később a másik oldalon is megjelent. Háziorvos felírt Cutivate tartalmú gyógyszertári keverék kenőcsöt. Szinte mindet elhasználtam, de nem javult. Elmentem bőrgyógyászhoz, aki azt mondta, hogy arra pedig el kellett volna múlnia, és valószínű nem gomba. Írt fel Szalicil-kénes kenőcsöt, valamint Nizoral krémet. Úgy néz ki erre se nagyon akar múlni. Már a hátamon a két vese tájékon is kezd megjelenni. Mindketten dermatitist diagnoztizáltak. Most már ott tartok ha bekenem valamivel egy ideig csípi, de 10-15 perc után megnyugszik,és utána nem viszket egy darabig. Mit javasol?

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! Maga a dermatitis kifejezés nem jelent mást, mint bőrgyulladás. Ez tehát egy átfogó diagnózis. A képen látható tünetek leginkább kiszáradásos ekcémának (Eczema Craquellé) felelnek meg. Jellemző , mint minden ekcémára, hogy csak akkor piros és viszkető, amikor aktívak a tünetek, azután barna elszíneződés marad vissza, ami akár hetekig, hónapokig látszik akkor is, a ha a tünetek nem újulnak ki az adott területen. Javaslom, hogy használjon vizes testápolót minden zuhanyzást követően. Tisztálkodáshoz lehetőleg szappanmentes mosakodót (gyógyszertárakban vehet ilyet9, az adott területekre pedig pluszban zsíros testápolót is vigyen fel.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 14., 22:54; Megválaszolva: 2011. február 17., 10:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés