• Dyshidrosiform ekzema , 13 éves gyermek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr. Gál Mónikát szeretném megkérdezni , hogy reménykedhetünk e egy tényleges góc megtalálásában a fiunk lábán jelentkező "dyshidrosiform ekzema"-nak okozójaként.Azért kérdezem , mert a legtöbb orvos azt nyilatkozza hogy nem ismert az ekzéma okozója.Viszont nálunk majdnem 100%-ig biztosan állitható hogy a fiunk betegsége uszodában szerzett ( és sajnos kikezeletlen ) lábuj gomba miatt alakult ki.Még most is megfigyelhető visszatérő lábköröm gomba. Nagyon sok mindent megpróbáltunk , de a 3-4 éve tartó betegség mostmár a lábról kezd elterjedni kézfejre , kézhajlatra , arcra.Az ajka is sokszor kiszárad , cserepesen besebesedik a felső ajka.A hólyagok , csak a lábon vannak máshol egy száraz , majd kissé pirosodó , viszkető elváltozásról van szó. Kérem tanácsát , mert az eddigi kezelések , amit bőrgyógyászok írtak fel : -Primafucort , elidel -Elocom , protopic nem adtak megoldást. Először jelentős javulást okoztak , de aztán gyengült hatásuk , és talán még intenziveben jön vissza a hólyagos gyúlladás miután a kúrát befejeztük. Igaz hogy , nem lehet megmondani ne lett volna ha azzal sem kezeltük volna, Kérem ha lehet adjon tanácsot , mert nagyon el vagyunk keseredve és tanácstalanok vagyunk. Olvastuk a cikét itt a webbetegen hogy 90% valamiféle góc okozza az ekcémát. Előre is köszönjük a válaszát.

        Dr. Gál Mónika válasza a ekcéma témában

        Kedves Kérdező! A dyshidrosiform ekcéma kiváltója lehet a krónikusan fennálló gombás köröm vagy bőrfertőzés is. A tartósan jelenlévő gombaelemekre alakul ki a hólyagos ekcéma. Id rekciónak nevezzük, ezt az immunfolyamatokon alapuló kellemetlen bőrbetegséget. A tüneti kezelés mellett a legfontosabb a lehetséges ok gyógyítása, ebben az esetben a körömgomba szanálása, amely azonban csak szájon át szedett gyógyszerkúrával lehetséges. Ezt bőrgyógyász szakorvos, de akár gyermek- háziorvosuk is kiírhatja. A kúra lábköröm gomba esetén általában 4 hónapig tart.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 13., 21:30; Megválaszolva: 2011. február 15., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés