Barna pöttyök a hátamon

Tisztelt Doktor! A nyáron furcsa barnás elszíneződések jelentek meg a hátamon a lapockáimtól az oldalam irányába. Úgy nézett ki, mint amikor az ember naptej-sprayvel rosszul befújja magát és kis pontokban lebarnul, máshol meg nem. A tél során ezek többnyire egybeolvadtak a bőröm színével és megnyugtattam magam, hogy bizonyosan rosszul oszlattam el valamikor a nyár során a naptejet. Azonban a melleim alatt és fölött 1-2 fél centi átmérőjű, hasonló barnás pötty jött el az elmúlt hónapokban, ma tusoláskor pedig észrevettem, hogy mintha a hátamon is intenzívebb színűek lennének ezek a különben nem viszkető, nem fájó barnult bőr színű pöttyök. Mivel külföldön élek, nincs lehetőségem elmenni bőrgyógyászhoz. De nem szeretnék úgy kinézeni, mint egy leopárd. Mi lehet a pöttyök kiváltó oka, és mivel lehetne megszűntetni őket? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza bőrelváltozás témában

Kedves Kérdező!

Elképzelhető, hogy Pytiriais versicolor gomba okozta fertőzése van, a fejre használjon ketokonazol tartalmú sampont, ennek a habjával kenje be be testét is, illetve a bőrre használjon gombaellenes kezelést, például terbinafint.Legalább 2 hétig alkalmazza a kezelést.

Kérdés: 2011. február 10., 15:19; Megválaszolva: 2011. február 13., 10:04
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése