• Kiütések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Problémám kb3 hete kezdődött, a lábszáramon viszketés. Nem látszott semmi, csak miután alaposan megvakartam (mert kimondhatatlanul viszket) csalánkiütés szerű dudorok. Aztán a hasam alján, a bugyi vonalán, majd az alkarom belső (tenyér oldalán), és végül az oldalamon, és a mellem alatt egy foltban. Persze ezek a kiütések jó részét elvakartam... Elmentem egy bőrgyógyászhoz, aki nem mondott semmit, csak mosakodókrémet és gyulladáscsökkentő gyógyszertári kenőcsöt írt fel, de nem használ. A problémám, hogy 13 hetes terhes vagyok, és nem szeretném, ha kísérleti nyúl lennék a bőrgyógyász számára. Köszönettel: M. Brigitta

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrkiütés témában

        Kedves Kérdező! Calánkiütést vagy csalánkiütésszerű bőrtüneteket nemcsak allergia, hanem terhessége maga is okozhat. Ez semmiképpen nem természetes folyamat. Állapota miatt allergia ellenes tablettákat nem szedhet, emiatt kapott először valószínűleg csak külsőleges készítményeket. Elhúzódó tünetek esetén mindig az okot szükséges kinyomozni, amennyiben lehetséges, illetve megszüntetni. Javaslom, hogy jelentkezzen először soronkívüli vizsgálatra szülészénél, neki mindenképpen tudnia kell jelenlegi tüneteiről.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 09., 21:47; Megválaszolva: 2011. február 12., 19:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés