Fehér hólyagok a makkon

Tisztelt doktornő! A makkon, és a perem alatt, majd a környező bőrfelületen fehérszínű, különböző méretű hólyagok jelentek meg. A hólyagok viszketnek, érzékenyek, de nem váladékoznak, és nem szárazak. Először Canesten-t használtam, majd Betadine oldatot Terbisil krémmel. A viszketés nagymértékben csökkent, de más változást nem tapasztalok. A Canesten krémet legalább három hétig használtam, a Terbisil -t csak néhány napja használom. A kérdésem: mi lehet ez, és kell-e mást használnom? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza bőrbetegség témában

Kedves Kérdező!

Leírt tünetei valóban okozhatja gombás fertőzés, de egyéb kórokozó szerepe sem zárható ki. Gyakoriak a kevert fertőzések, melyeket csak tenyésztéssel lehet igazolni. Mintavételt, kezelést a lakhelye szerint illetékes bőr- és nemibeteg gondozóban kaphat. Ezek mellett allergiás rekació sem zárható ki, de vizsgálat nélkül ebben az terápiát javasolni nem lehet.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. február 06., 23:52; Megválaszolva: 2011. február 09., 21:36
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy eltávolítása...
lihen ruber
Bőrbetegség
Mivel gyógyitható
Beteg a kezeimen a bőr
Tisztelt Bőrgyógyász! 1, 5 hónap múlva megyek orvoshoz, akkorra kaptam időpontot; de addig is szeretném megkérdezni Öntől a következőt: kb....