Gáttáji hólyagok az első szeretkezés másnapján

Tisztelt Doktornő/Úr! A barátnőmmel való első szexuális együttét másnap reggelén a combjaim felső részén viszkető vörs foltokat fedeztem fel, melyeken délutánra hólyagok képződtek. Minden hólyag egy-egy szőrtüszőből alakult ki. Másnapra a hólyagok tovább nőttek és a viszketés kellemetlen fájdalommá változott át. Herpes genitalisra gyanakodtam elsőre, de mivel a barátnőm szeméremdombja borostás volt, és a tüneteknek gyakorlatilag egy egész napjuk sem volt expresszálódni, ezért talán lehet sima irritáció eredménye is, de ez csak tipp. Előre is köszönöm szakvéleményét! P.B.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szörtüszőgyulladás témában

Kedves kérdező!

Igen, valószínű, hogy mechanikai irritáció eredménye a leírt tünet. A herpeszes tünetek általában körülírt, csoportos- és nem a szőrtüszőre lokalizálódó hólyagok ill. apró sebek formájában jelentkeznek. Ha irritatív bőrreakció eredménye a tünet, akkor 3-4 nap alatt spontán gyógyul általában. Kialakulhat allergiás reakció miatt is hasonló, például gumiallergia esetén az óvszertől (nem tudom használtak-e) , ilyenkor hosszabb lehet a gyógyulás, illetve szóródhatnak a tünetek, valamint a legközelebbi használatkor várhatóan kiújul.

Tisztelettel: Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus

Kérdés: 2008. június 24., 09:40; Megválaszolva: 2008. június 24., 09:40
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés