• Nőgyógyászati probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 héttel ezelőtt éreztem a bal szeméremajkon kisebb duzzanatot, melyre azt hittem szőrtüsző gyulladás és úgy voltam vele majdcsak elmúlik.., de már pár napja azt tapasztalom, hogy nyomásra érzékeny ill. nagyobb lett a mérete. Nekem már volt egy bartholin cystám melyet eltávolítottak és nagyon kellemetlen volt az utókezelés, ezért nagyon félek ezzel a ténnyel szembenézni. Most dunsztkötést alkalmazok annak reményében, hogy megfakad vagy felszívódik. Ilyenkor nem lehetne valamilyen gyógyszeres kezeléssel vagy kenőccsel kiküszöbölni a sebészeti beavatkozást?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gyulladás témában

        Kedves Kérdező! A folyamat súlyosságától függ. A dunsztkötésben Fucidin kenőcsöt alkalmazzon, ez mélyre ható antibiotikum. Ha nem javul, elkerülhetetlen lesz a nőgyógyászati vizsgálat.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 02., 14:44; Megválaszolva: 2011. február 05., 18:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: