Nőgyógyászati probléma

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 héttel ezelőtt éreztem a bal szeméremajkon kisebb duzzanatot, melyre azt hittem szőrtüsző gyulladás és úgy voltam vele majdcsak elmúlik.., de már pár napja azt tapasztalom, hogy nyomásra érzékeny ill. nagyobb lett a mérete. Nekem már volt egy bartholin cystám melyet eltávolítottak és nagyon kellemetlen volt az utókezelés, ezért nagyon félek ezzel a ténnyel szembenézni. Most dunsztkötést alkalmazok annak reményében, hogy megfakad vagy felszívódik. Ilyenkor nem lehetne valamilyen gyógyszeres kezeléssel vagy kenőccsel kiküszöbölni a sebészeti beavatkozást?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza gyulladás témában

Kedves Kérdező!

A folyamat súlyosságától függ. A dunsztkötésben Fucidin kenőcsöt alkalmazzon, ez mélyre ható antibiotikum. Ha nem javul, elkerülhetetlen lesz a nőgyógyászati vizsgálat.

Kérdés: 2011. február 02., 14:44; Megválaszolva: 2011. február 05., 18:53
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Köszvény vagy orbánc?
Tisztelt DrÚr/Nő! Szeretnék segítséget kérni én már 15 éves testépítek és kb: 6 hónapja elkezdtem diétázni, amit már nem először...
Labujj gyulladás (élő hús)
Megjelent a bal lábujjam szelen a köröm melett egy furcsa gyulladás vagy mi. Olvastam olyanról hogy valami élőhús vagy mi. Egy kis idő után elhalt...
Tetoválás
Üdvözlöm! Kriszti vagyok és pénteken csináltattam a felkaromra egy tetoválást. Most hétfő van, a tetoválás szépen gyógyul, hámlik, semmilyen...
nem tudom mi lehet
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő Pár napja a fenekem vágatában megjelent egy pont. Ha hozzáérek kicsit fáj, ha bekenem szesszel, csip. Enyhén piros...
Duzzanat a pénisz felett
A péniszem felett balra a "szeméremdombon" megjelent 4 hónapja egy pattanás szerű dolog. Kinyomtam, kitisztítóttam, fertőtlenítettem gyorsan el is...