• Atopiás dermatitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Korábbi tanácskérésemkor már közöltem szinte megoldhatalannak tűnő problémámat - az időközben bőrgyógyász szakorvos által minösített - atopiás dermatitisemmel kapcsolatban. Megoldást azonban nem tudott aqdni, egyenlőre letiltotta kortikosteoridok (pl. Dermovate) használatát az erős viszketés enyhítésére és kétféle enyhítő , zsírozó krémet írt elő és antihisztamin tablettát (10 db.), valamint két hetes türelmi időt. Ugyanakkor javasolta, hogy minden reggel vegyek rövid, langyos tusfürdőt, Ungentum hydrofilium nonionicum mosakodó krém alkalmazásávaíl, majd dörzsölésmentes törülközés utn reggel Cremor Aqua krémmel való egész testet érintő fwelületi kezelést, este lefekvés előtt zsírozo kenőcs alkamazását. Kéthét után kerülhet sor csak bőrvizsgálatra, laboratóriumi és rátétes allergia vizsgálatra, előtte az előzetesen alkalmazott korticosteroid kezelés miatt az elváltozások szerinte nem diagnosztizálhatók.. Kérem főorvosz úrhölgy véleményét, hogy ennyi szenvedés után remélhetem-e atópiás dermatitiszem meggyógyítására, a tünetek teljes és végleges eltüntetésére, vagy főorvosnő szerint egyéb kezelésre (pl. fototherápiára )isszükség lehet, vagy eredménytelenség eseté forduljak-e a Sote Bőrklinikájához? Kiváló tisztelettek:

        Dr. Gál Mónika válasza a ekcéma témában

        Tisztelt Kérdező! Az atópiás dermatitisz nem gyógyítható ugyan, de kiválóan kezelhető betegség. Léteznek szteroidmentes gyulladáscsökkentő krémek is, de a kezelés alapja valóban a zsíros krémek rendszeres használata. Nem javaslok viszont napi egyszeri zuhanyozásnál többet. Kerüljön mindent, ami kiszáríthatja a bőrét. Az idősebb bőr szárazsága, viszketése azonban belsőszervi betegség tünete is lehet, például cukorbetegség, egyes anyagcsere vagy emésztőszervi bajok is okozhatják.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 24., 17:47; Megválaszolva: 2011. január 31., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés