• Viszketés hónaljban és a herén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én egy 37 éves férfi vagyok, vezető pozícióba dolgozom. A problémám, az hogy rendszeresen viszketek, a viszketés a honaljon és a heréimen jelentkezik. Leginkább az esti órákban. Sokszor van, hogy éjjelenet felébredek és órákon, keresztül csak viszketek. Ez nem egy-két hónapja jelentkezett nálam, hanem már legalább egy éve fenn áll. Néha kicsit jobb, de igazából majdnem minden este jelentkezik a probléma. Hálás köszönettel Kedves Uram! Bőrtünetei vannak? Ismert betegsége van? Szed valamilyen gyógyszert? Más viszket a környzetében? Kérem, írjon vissza, a kérdését is írja meg a válaszhoz, mert nem fogom tudni az előzményeket visszakeresni. Kedves Dr. Nő! Semmiféle bőrtünetem illetve ismert betegségem nincs. És nem szedek rendszeresen gyógyszert sem. Az élettársamon semmilyen tünetek nem jelentkeznek, pedig egy ágyban alszunk és rendeszes nemi életet élünk. Hálás köszönettel 2011-01-17 09:02 Kedves Uram! Javasolt lenne ez esetben egy rutin labor elvégzése első lépésben, akár májbetegség, cukorbetegség is okozhat bőrtünetek nélkül járó viszketést. Kedves Dr. Nő! Minden feleképp elmegyek kivizsgálásra. Azt még szerettem volna hozzá tenni, hogy van egy krém, ami az erős viszketés, fellépésekor szokott használni ennek a neve Alkcema. Ha ez segít Önnek valamit. Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a viszketés témában

        Kedves Kérdező! Köszönöm a kiegészítést, ez annyiban visz előre, hogy elképzelhető, hogy a rendszeres zsírozás segít a bőrén, mert az említett kenőcs, zsíros alapanyagú, esetleg olyan kórkép után kell kutatni, amin a szteroid javíthat. Az Alkcéma hosszú távon nem használ, javaslom, hogy Lipikart kezdjen el használni, mert egy idő után maga a kenőcs mellékhatása fog panaszt okozni önnek.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 18., 11:25; Megválaszolva: 2011. január 19., 09:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés