• Zsíros bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A következő problémával fordulok Önhöz. Mióta új munkahelyem van,észre vettem,hogy az arcbőröm egyre jobban zsírosodik. Ma már egy papírzsebkendőt is átitatok vele. Eddig 29 évig, mindig szahara száraz volt. Ezen a munkahelyen padlószőnyeg van,ami olyan koszos,hogy szerintem mióta letették ki sem takarították,az ablakpárkányon is ujjnyi vastagon áll a por,és a légkondíciónálót meg sem említem...Lehet a portól ennyire zsíros valakinek a bőre? már nem tudok vele mit kezdeni. Régóta ilcsi krémet és feketeszappant használok,semmi bajom nem volt. A tünetek a munkelyváltást követő 2 héttel jelentkeztek. Ráadásul a hajam is mindig száraz volt,most meg zsírosodik. Nem akarom,hogy e miatt a megállt hajhullásom is visszatérjen.Kérem segítsen,mert nagyon kétségbe vagyok esve. Ráadásul úgy érzem még a miteszereim is többek lettek...Mit tegyek? Mitől lehet még zsíros az arcbőr,ha nem a portól.És így,szinte egyik-napról a másikra? Köszönöm válaszát! D.

        Dr. Gál Mónika válasza a zsíros bőr témában

        Tisztelt Kérdező! A környezetében lévő szennyeződés, por könnyen elzárhatja pórusait, a szőrtüszők bemeneténél felhalmozódhat. Ez fokozhatja a faggyúmirigyek faggyúürítését. De önmagában a fokozottabb bőrtisztítás is fokozza a faggyútermelést. Emiatt csak kíméletes bőrtisztítást és hajmosást javaslok, mert az erős detergensek hosszútávon faggyútúltermeléshez vezetnek.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 13., 21:09; Megválaszolva: 2011. január 17., 22:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés