• Vörös folt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Több hónapja vörös folt jelentkezett a makkon, ami kezdetben el-eltűnt, de mindig visszatért. Később a területe is növekedett. Egy bő hónapja a felkeresett bőrgyógyász (különösebb vizsgálat és érdeklődés nélkül, rátekintés alapján) bőrgombát állapított meg és Nizoral 2% krémmel való kenegetést javallott. A helyzet nem sokat javult, sőt most már alkalmanként irritáció is tapasztalható. Kérdéseim: Biztosan gomba-e? Milyen vizsgálattal lehetne ezt kideríteni (vérvétel, stb)? Milyen orvoshoz érdemes fordulni: bőrgyógyász vagy urológus? Lehet-e gyógyszeresen kezelni a gombás fertőzést? Milyen hatékonyabb kezelést javasol? Lehetséges-e hogy a gombás fertőzés a véráramba kerül és más testrészeket is megfertőz? Válaszait előre is köszönöm.

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrbetegség témában

        Vörös folt nem csak gombás fertőzés kapcsán alakulhat ki, egyéb fertőzések is okozhatják, és sajnos lehet hámeltérés, dysplasia jele is. Kezeletleneül forduljon urológushoz vagy STD szakrendelésre. A gombás fertőzést lehet gyógyszerrel is kezelni, de általában elég szokott lenni a lokális kezelés (feltéve ha nincs egyéb hajlamosító tényező. Véráramba nem szokott terjedni, csak nagyon leromlott, immunszuppresszált egyének esetén.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 10., 16:53; Megválaszolva: 2011. január 20., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés