• Gyermek hajritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktorúr! Kislányom feje tetején szemmel láthatóan megritkult a haja 1 hónapon belül. Nagyon sűrű haja van, most azonban látszik a fejbőre is. Mikuláskor még nem tapasztaltam, de akkor kezdődött a torokgyulladása, amire cataflant kapott 3 napig, majd egy hét múlva is piros volt, akkor is 3 napig kapta a cataflant és Karácsony előtt hőemelkedése volt 2 napig akkor is megelőzésként kapott 3 napig ugyanezt. Lehetséges, hogy a gyulladás, vagy a gyógyszer mellékhatásaként alakult ki nála ez a hirtelen hajritkulás? Egyébként nem feltűnő hajmosáskor, és fésülködéskor sem hajhullása, sőt a ruháin sincsenek hajszálak. Mi lehet az oka? Szükség van kivizsgálásra, ha igen kihez forduljak, milyen vizsgálatok szükségesek? Válaszát előre is köszönöm, Üdv.,Zita

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Zita! Nem említi kérdésében kislánya életkorát.Kisgyermekkorban a leírt betegségek és az alkalmazott gyógyszerek előidézhetnek átmeneti, diffúz hajhullást. Ez minden esetben visszafordítható.Ha azonban kamaszkorban jelentkezik a fejtetőn a hajzat megritkulása, ki kell zárni a hormonális eredetet is. Első körben beszéljenek gyermekorvosukkal,lehetséges,hogy egy rutin laborvizsgálatot javasolni fog.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 03., 14:51; Megválaszolva: 2011. január 06., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés