• Hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        augusztus óta hullik a hajam. volt vashiányom, de kikúráltak; kerestek gócot (fülorrgégén, fogászaton, ill. a nemibeteggondozóban), de nem találtak; szintén belgyógyászaton néztek pajzsmirigyet,, hormonokat. minden rendben. nagyon elfogyott a hajam, és az állaga is más, sokkal egyenesebb, könnyebben lesz áramos. a bőrgyógyászom azt mondta, nincs több ötlete. hallottam olyat, h valakinek felírtak fogamzásgátlót ilyen panaszra, és attól rendbe jött. lehet, h rajtam is segítene? a torokmandulámmal időnként vannak gondok. lehet köze a dologhoz? (gégész már látott, és azt mondta, nem hiszi.) laboreredményeim is stimmelnek. használtam különféle samponokat, forcapil tablettát szedek. nagyon aggaszt, h még az okát sem sikerült kideríteni 5 hónap alatt, nemhogy kezelni. pedig tényleg sokat foglalkoztam ezzel. merre induljak tovább? köszönöm válaszát.

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Létezik hölgyek esetében is hormonális eredetű,örökletes hajlamon alapuló hajhullás,ún. androgén típusú hajhullás. Ezen esetekben előfordul, hogy fogamzásgátlót javasol a kezelőorvos. A hátterében olykor valódi nemi hormon eltérés is igazolható, másik típusában azonban azokat is rendben találjuk. Javaslom jelentkezzen nőgyógyászati endocrinológiai szakrendelésen emiatt. Addig használhat Plantur 39 hajszeszt.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 23., 16:11; Megválaszolva: 2010. december 29., 18:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés