Hajhulláson segíthet a fogamzásgátló?

augusztus óta hullik a hajam. volt vashiányom, de kikúráltak; kerestek gócot (fülorrgégén, fogászaton, ill. a nemibeteggondozóban) , de nem találtak; szintén belgyógyászaton néztek pajzsmirigyet,, hormonokat. minden rendben. nagyon elfogyott a hajam, és az állaga is más, sokkal egyenesebb, könnyebben lesz áramos. a bőrgyógyászom azt mondta, nincs több ötlete. hallottam olyat, h valakinek felírtak fogamzásgátlót ilyen panaszra, és attól rendbe jött. lehet, h rajtam is segítene? a torokmandulámmal időnként vannak gondok. lehet köze a dologhoz? (gégész már látott, és azt mondta, nem hiszi.) laboreredményeim is stimmelnek. használtam különféle samponokat, forcapil tablettát szedek. nagyon aggaszt, h még az okát sem sikerült kideríteni 5 hónap alatt, nemhogy kezelni. pedig tényleg sokat foglalkoztam ezzel. merre induljak tovább? köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hajhullás témában

Kedves Kérdező!

Létezik hölgyek esetében is hormonális eredetű, örökletes hajlamon alapuló hajhullás, ún. androgén típusú hajhullás. Ezen esetekben előfordul, hogy fogamzásgátlót javasol a kezelőorvos. A hátterében olykor valódi nemi hormon eltérés is igazolható, másik típusában azonban azokat is rendben találjuk. Javaslom jelentkezzen nőgyógyászati endocrinológiai szakrendelésen emiatt. Addig használhat Plantur 39 hajszeszt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. december 23., 16:11; Megválaszolva: 2010. december 29., 18:59
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór