Vörös hámló, viszkető foltok a nyakon, és fejvőrön, mi a megoldás?

Tisztelt doktor! Kényes, és nagyon fontos problémával fordulok Önhöz. Három héttel ezelőtt valami náthás megbetegedés nagyon ledöntött a lábamról, még a hangom is elment, közvetlenül rá kialakult a nyakamon és ezzel egy időben a fejbőrömön egy gombás eredetű fertőzés. A bőrgyógyászom fél éve felírt ugyanerre a problémára egy kevert kenőcsöt, ami Alksebor krémet, és Nizoral 2% krémet tartalmaz, akkor elmúlt. Sohasem mondta, hogy gombám lenne, mindig csak azt hajtogatta, hogy nagyon száraz a bőröm, és atópiás dermatitist állapított meg nálam. Most viszont az ünnepek közeledtével másfél hete kenegetem, és mindössze annyi történt, hogy a nagyon csúnya, élénkpiros folt szépen lehámlott, alatta már a gyógyult bőr volt, s mikor már azt hittem, hogy meggyógyulok, akkor az egész bőrterület elkezdett bevörösödni. Nem olyan élénk, mint a gomba volt, de zavaró, mert látható, és elég nagy kiterjedésű. Nem tudom eldönteni, hogy ez még mindig a gomba, (és ha igen, hogy lehet, hogy ismét kiújult, ráadásul háromszor akkora területen) vagy pedig valamiféle bőrgyulladás, ugyanis utólag el kell ismernem, a fentebb említett kevert krémet a napi 2-3 helyett néha 5-6-7 szer is alkalmaztam. A folt is körülbelül akkora, mint amekkora területen kentem a gombát. Viszont a bőrfelület szélein ugyanolyan apró pattanás nagyságú elváltozások vannak, mint amikor a gombám előjött, vagy legalábbis hasonlók. Mi a teendő, mit tegyek? Bőrgyógyászhoz nem tudok menni, mert a karácsony miatt szabadságon van! Segítségét előre is köszönöm! Mellékeltem néhány képet, ami remélem segít! http: //picasaweb.google.com/bubernyak/CimNelkuliAlbum#

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza bőrbetegség témában

Atópiás alapon gombás fertőzése van. Használjon Pimafucort kenőcsöt naponta 2x, vagy ha nem tudja felíratni, akkor recept nélkül tud venni Lomexin krémet.

Kérdés: 2010. december 23., 14:04; Megválaszolva: 2010. december 28., 09:51
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Érdeklődés a lehetőségekről.
Bőrkeményedés?
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon