Vörös hámló, viszkető foltok a nyakon, és fejvőrön, mi a megoldás?

Tisztelt doktor! Kényes, és nagyon fontos problémával fordulok Önhöz. Három héttel ezelőtt valami náthás megbetegedés nagyon ledöntött a lábamról, még a hangom is elment, közvetlenül rá kialakult a nyakamon és ezzel egy időben a fejbőrömön egy gombás eredetű fertőzés. A bőrgyógyászom fél éve felírt ugyanerre a problémára egy kevert kenőcsöt, ami Alksebor krémet, és Nizoral 2% krémet tartalmaz, akkor elmúlt. Sohasem mondta, hogy gombám lenne, mindig csak azt hajtogatta, hogy nagyon száraz a bőröm, és atópiás dermatitist állapított meg nálam. Most viszont az ünnepek közeledtével másfél hete kenegetem, és mindössze annyi történt, hogy a nagyon csúnya, élénkpiros folt szépen lehámlott, alatta már a gyógyult bőr volt, s mikor már azt hittem, hogy meggyógyulok, akkor az egész bőrterület elkezdett bevörösödni. Nem olyan élénk, mint a gomba volt, de zavaró, mert látható, és elég nagy kiterjedésű. Nem tudom eldönteni, hogy ez még mindig a gomba, (és ha igen, hogy lehet, hogy ismét kiújult, ráadásul háromszor akkora területen) vagy pedig valamiféle bőrgyulladás, ugyanis utólag el kell ismernem, a fentebb említett kevert krémet a napi 2-3 helyett néha 5-6-7 szer is alkalmaztam. A folt is körülbelül akkora, mint amekkora területen kentem a gombát. Viszont a bőrfelület szélein ugyanolyan apró pattanás nagyságú elváltozások vannak, mint amikor a gombám előjött, vagy legalábbis hasonlók. Mi a teendő, mit tegyek? Bőrgyógyászhoz nem tudok menni, mert a karácsony miatt szabadságon van! Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza bőrbetegség témában

Atópiás alapon gombás fertőzése van. Használjon Pimafucort kenőcsöt naponta 2x, vagy ha nem tudja felíratni, akkor recept nélkül tud venni Lomexin krémet.

Kérdés: 2010. december 23., 14:04 ;Megválaszolva: 2010. december 28., 09:51
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy eltávolítása, Dariel...
lihen ruber
Bőrbetegség
Mivel gyógyitható
Beteg a kezeimen a bőr
Tisztelt Bőrgyógyász! 1, 5 hónap múlva megyek orvoshoz, akkorra kaptam időpontot; de addig is szeretném megkérdezni Öntől a következőt: kb. 2007...