• Bőrkiütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 4 nappal ez előtt megjelent a törzsemen rengeteg vörös folt. Méretük 2 milliméter átmérőtől 1 cm-ig terjednek. Főleg a hónaljam alatti részen van sok egészen a derekamig 10 cm széles sávban. A hátamon pár van csak. A karomon is néhány, méretük különböző. Van amelyik folt hámlani kezdett. Nem viszket, nem éget csak a látványa visszataszító. csatolok egy fotót róla Köszönöm válaszát! Tisztelettel Mi lehet a probléma?

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos a küldött kép elmosottsága miatt igazán nem nyújt támpontot. Leírása alapján azonban valószínűleg pityriasis rosea tüneteivel állunk szemben. Ez egy banális, spontán gyógyuló bőrbetegség, ami azonban nagyon lassan szűnik meg, 4-6 hét az átlagos gyógyulási idő. Nagyon fontos azonban, hogy- amennyiben valóban a pityrisis roseáról van szó- és ez biztonsággal csak szemrevételezéssel dönthető el- bármilyen kezelést alkalmaz, ront a fennálló tüneteken. Még testápoló használata sem javasolt. A betegség nem fertőző és általában nem szokott kiújulni.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 09., 01:18; Megválaszolva: 2010. december 14., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés