Lábgomba utáni állapot

Tisztelt Doktornő! Kb.két hete lábgombás fertőzésem volt.Ezt Terbisil 1%-os krémmel kezeltem, pár nap múlva javulást tapasztaltam, egy hétre teljesen megszűnt.Közben a lábujjaktól a lábfej felé hólyagok és pattanások keletkeztek. A hólyagok levedztek, a pattanások(kiütések )viszkettek és a vádliig felhatoltak.Csaláncsípés szerű égés és viszketés volt, amit Fenistil gél-el kezeltem. Ma már csak néhány pattanás van a vádlimon, és száraz, repedezett bőr a hólyagok és kiütések helyén, amely húzódik, repedezik és fájdalmas. A Doktornőtől erre kérnék segítséget, hogy milyen recept nélkül kapható szerrel folytathatnám a kezelést.? Válaszát előre is köszönöm.B.J.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a lábgomba témában

Tisztelt Kérdező! Leírt tüneteit kiválthatta újrafertőződés, de a gombás fertőzés miatt vagy a kezelés hatására kialakuló ekcémás állapot is. Ezek kezelése a másik betegséget rontja, ezért nehéz olyan vény nélküli terméket javasolni, ami biztosan segít. Próbáljon meg vizes bázisú, illatmentes testápolót valamint Lomexin krémet estére. Ha nincs javulás feltétlenül forduljon szakorvoshoz.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. november 30., 13:43; Megválaszolva: 2010. december 02., 11:26
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?