• Gomba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! A bal talpamon kemény viszkető piros foltok jelentek meg,melyek már nagyobb foltokká folytak össze. Gyakorlatilag olyanok mint egy bőrkeményedés,melynek rózsaszin-piros a külső része. Képet is töltök fel. A neten olvasgatva én gombára gyanakszom, ezért volt itthon gyógyszertárban kikevert Nizorál krém/amit régebben kaptam,mert a combom ahol összeért gombás lett, két hét kenegetés után végleg el is mult. A maradék krémet hütőbe tettem/ Most használtam reggel -este, de egy hét kenés után abbahagytam,mivel ettől szinte egész nap viszketett. Azóta esténként csak Betadinnal kenem, ettől nem viszket egyáltalán, csak akkor, ha hosszabb ideig zárt cipőben vagyok napközben. Nem szereti a zoknit sem, de a cipőt főleg nem. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen kenőcsöt tudnék rá venni a gyógyszertárban? Egyébként a másik lábamon is megjelent egy-két ilyen piros viszkető, de nem a talpamon,hanem a bokámon, ezek nem folynak össze, egy pár napig viszketnek,amig frissek, aztán nem viszketnek tovább,de nem is mulnak el. Lapos,kemény rózsaszín foltokként megmaradnak. Ezek a bal lábfejemen és bokámon,ahol a talpam csunya, jóval többen vannak. Nem tudom, ezek is gombák,vagy valami mások? Egyébként nagyon magas a lábfejem,ludtalpas vagyok, csak betétes cipőben tudok járni és főleg olyan papucsban,aminek van a boltozatnál magasitása. A talpam külső éle végig bőrkeményedéses, és a sarkam sem tudom simává reszelni, nagyon hamar kemény,repedt a bőr. Sajnos lakóhelyemen nincs bőrgyógy.szakrendelés, és azért szeretném segitségüket kérni, hogy milyen kenőcsöt tudnék venni a gyógyszertárban, hátha sikerül megszabadulnom tőlük. Segítségüket nagyon köszönöm! Tisztelettel: Szné Kati

        Dr. Csuth Ágnes válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! Nem sikerült a kép átküldése. A leírás alapján más is felmerül, pl. talpi vírusos szemölcs, a háziorvost keresse fel, ha nincs bőrgyógyász.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 16., 09:44; Megválaszolva: 2010. november 19., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés