• Csak az antiandrogén használ...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 2008 óta Crohn beteg 25 éves lány vagyok, azóta nagyon hullik a hajam és ronda az arc és váll bőröm. Már tényleg mindent kipróbáltam rá, egy hajgyógyász studioban dolgozom, tehát tényleg mindent tudok már a témában és tényleg a létező összes külső és belső szert kipróbáltam. Semmi nem használ!! Egyedül a Diane 35 használt a bőrömre és a hajamra is, csak azt nem szívesen szedem, főleg normális hormonszint mellett, valamint mert teljesen depressziós és "idegbeteg" leszek tőle. 1 hónapig bírtam csak szedni, de azt mondta az endokrinilógusom, próbáljam meg tovább szedni, mert hogy ezek a kellemetlenségek max az első 3-4 hónapig jelentkeznek. Igaz lehet ez? Tényleg lehetséges, hogy hosszabb szedés után jobb lesz? A másik kérdésem, hogy most Yasminelle-t szedek 18 napja, mivel úgy gondoltam (orvossal is megbeszéltem), hogy előbb megpróbálkozom egy gyengébb hormonkészítménnyel, és a drosperinon is enyhe antiandrogén, hátha elég lesz a Diane helyett ez is. De úgy érzem nem elég. Ugyanis a Diane-nél érdekes módon már az első héten éreztem is a hatást, a hajam sokkal jobb állapotú lett és kevésbé hullott, és az arcbőröm csomói is sokkal szebbek lettek. Yasminellenél még mindig semmi. Szóval azt szeretném kérdezni, hogy 1 hónap Yasminelle szedés után áttérhetek e a Diane-re? Kihagyom a 7 napot a 21 Yasminelle után, és utána a Diane-vel folytatom...Lehet így? Nem okozhat ez problémát? Válaszukat előre is köszönöm szépen!

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! A gyulladásos bélbetegsége lehet a terápiára nehezen reagáló bőrtünetek hátterében.Koránál fogva még szenvedhet acne betegségben,de természetes a Crohn betegség teszi azt nehezen kezelhetővé és ilyen súlyossá. Semmiképpen nem javaslom a fogamzásgátló ilyen módon történő lecserélését. Egyébként is az 1 hónap még kevés ahhoz,hogy a hatékonyságot eldöntsük. Ha mégis elégtelennek bizonyul,a váltás előtt tanácskozzon a gyógyszert kiíró orvosával.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 13., 10:23; Megválaszolva: 2010. november 19., 12:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés